Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin

Son dakika Ursula K. Le Guin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ursula K. Le Guin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ursula K. Le Guin haber sayfamızda...

Ursula K. Le Guin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 71 ursula k. le guin haberi bulunmuştur.
‘Yazmak kadar iyi bir terapi yok’
‘Yazmak kadar iyi bir terapi yok’ “Sadakatsiz” dizisinin senaristlerinden Dilara Pamuk adını Wattpad üzerinden duyurdu. Pamuk, “Maça Kızı 8” adlı romanını da interaktif olarak yazdı: “İnsanlar romanı okurken durmaksızın bir fikir alışverişi içindeler ve Wattpad’in interaktif yorumlarını takip etmek çok keyifli. Bir bölüm var ki mesela, 750 binden fazla yorum aldı”
13.08.2023 Kültür Sanat
Terk Edilmiş Binaların Kaderi Değişebilir
Terk Edilmiş Binaların Kaderi Değişebilir Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın küratörlüğünde Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda sergilenen “Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi” projesi, terk edilmiş binaları yıkmak ya da kaderine terk etmek yerine, onların hikayelerini dinlemeyi ve anlamayı öneriyor.
28.05.2023 Mimarlık
Casa Botter Kapılarını Açtı
Casa Botter Kapılarını Açtı İstanbul’un ilk Art Nouveau yapısı Botter Apartmanı, yeni bir tasarım ve sanat mekanı olarak kapılarını İstanbullulara açtı.
1.05.2023 Mimarlık
Venedik Bienali’ne ‘Hayalet Hikâyeleri’
Venedik Bienali’ne ‘Hayalet Hikâyeleri’ Şubat ayı başındaki Kahramanmaraş merkezli deprem fırtınası, İKSV koordinasyonundaki 18’inci Venedik Mimarlık Bienali projesi ‘Hayalet Hikâyeleri’ne büyük ibret ve yaratıcılık kaynağı oldu.
6.04.2023 Kültür Sanat
Sevince Bayrak, Oral Göktaş: Yıkmadan, mevcudun üzerine ekleyerek dönüştürmek Türkiye için çok acil bir konu...
Sevince Bayrak, Oral Göktaş: Yıkmadan, mevcudun üzerine ekleyerek dönüştürmek Türkiye için çok acil bir konu... Yasemin Şener, Mimar- Koordinasyonunu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yaptığı Venedik Bienali 18...
25.12.2022 Mimarlık
“Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi”
“Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi” Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak projenin belirlenmesi amacıyla yapılan iki aşamalı açık çağrı sonuçlandı.
27.11.2022 Mimarlık
Venedik’e ‘Hayalet Hikâyeleri’ gidiyor
Venedik’e ‘Hayalet Hikâyeleri’ gidiyor Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali, 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak projenin belirlenmesi amacıyla yapılan iki aşamalı açık çağrı sonuçlandı.
20.11.2022 Kültür Sanat
Çare her zaman doğada!
Çare her zaman doğada! Kalyon Kültür’ün yeni sergisi “Flora” doğanın estetiğiyle kurduğu imajinatif dünyada, bu tasvirlerin çağdaş sanattaki yerini güncel çağrışımlarla pekiştiriyor.
20.03.2022 Kültür Sanat
Fantastiğin gizli kapısını aralayın
Fantastiğin gizli kapısını aralayın J.R.R Tolkien’in “Hobbit” ve “Yüzüklerin Efendisi” ile J.K Rowling’in “Harry Potter” serisiyle birlikte fantastik edebiyat hayatımıza son yıllarda ışık hızıyla giriş yaptı. Ancak bu sonu olmayan dünya sadece bu iki seriyle sınırlı değil
7.07.2021 Kültür Sanat
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 10 kitap
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 10 kitap Kidega, kitapseverler için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel; kadınların hayatlarını, yaşadığı zorlukları ve kadının gücünü konu alan, kadınlara ve herkese ilham kaynağı olabilecek 10 kitabı okuyucularla paylaştı.
5.03.2021 Kültür Sanat
Ursula K. Le Guin: Dünyanın sınırlarını aşan bir yazar
Ursula K. Le Guin: Dünyanın sınırlarını aşan bir yazar Bilimkurgu edebiyatının vazgeçilmezlerinden biri Ursula K. Le Guin... Farklı ve gerçek olan bir yaşamın nasıl yaşanması gerektiğini neredeyse her eserinde bize söyleyen ve içimizdeki özgürlüğe her fırsatta dokunmayı bilen usta yazar Ursula K. Le Guin'in hayatına gelin Molatik olalım...
6.05.2021 Portre
'Mutlu yerine anlamlı bir hayat derdindeyim'
'Mutlu yerine anlamlı bir hayat derdindeyim' Kitap karıştırıp, kapağı yıpranmış kitaplarla İstanbul’u turladığımız Yiğit Özşener, “Yolculuğumda eskiye oranla en belirgin değişim; çoğu şeyi kontrol edemediğimi kabullenmiş olmam. Mutlu bir hayat yerine, anlamlı bir hayat derdindeyim artık” diyor.
10.10.2020 Cumartesi
‘Günün Sonunda’ ne var?
‘Günün Sonunda’ ne var? Odun Pazarı Modern Müze’nin yeni sergisi “Günün Sonunda”; sömürü ile ortak yaşam, göç ile istila, yapıbozum ile hafıza ve hafıza ile anıtlaştırma arasındaki nüansları kayıt altına alan çalışmaları bir araya getiriyor...
4.10.2020 Kültür Sanat
Sonbaharda okunması gereken 10 kitap
Sonbaharda okunması gereken 10 kitap Malum sonbahar geldi. Bizler de her yeni mevsimde olduğu gibi planlar yapmaya başladık. Kimimiz izlemek isteyip de izleyemediği filmlere yöneldi, kimimiz merak ettiği yerleri görmek için plan yapmaya başladı, kimimiz de yeniden kitaplara gözünü çevirdi. Biz de size sonbaharda okumak isteyebileceğiniz 10 kitabı derledik. İşte sonbaharda okunması gereken 10 kitap...
24.09.2020 Sanat
Ursula K. Le Guin’den ‘Yazma Üzerine Sohbet’
Ursula K. Le Guin’den ‘Yazma Üzerine Sohbet’ Başta bilim kurgu olmak üzere pek çok türde eser kaleme alan yazar Ursula K. Le Guin’in  “Yazma Üzerine Sohbetler” adlı kitabı Metis Yayınları etiketiyle ve Özde Duygu Gürkan’ın çevirisiyle okurla buluştu.
17.06.2020 Kültür Sanat
'Karantina bittiğinde belki çocuklar kadar korkusuz ve çılgın olurum'
'Karantina bittiğinde belki çocuklar kadar korkusuz ve çılgın olurum' Dinleyicilere podcast dizisi “Karanlık Bölge”den seslenen Tülin Özen’e korona sonrası yapmayı hayal ettiği ilk şeyi sorduk: “Bir denize doğru koşmak... En yakın Haliç ama ben içine girebileceğim bir denizi söylüyorum. Gerçi burada da bazı çocuklar Haliç’te suya giriyor. Bakalım belki onlar kadar korkusuz ve çılgın olurum karantina bittiğinde”
25.04.2020 Cumartesi
Yasemin Sungur: Kitap okumak boş zaman uğraşı değil
Yasemin Sungur: Kitap okumak boş zaman uğraşı değil 12 yıldır, haftada bir kitap kulübünün katılımcılarıyla bir araya gelerek seçilen bir kitap hakkında konuşmak büyük bir maharet ve istikrar gerektirir. Yasemin Sungur, diğer  birçok işinin yanında bunu da başarıyor. Kendisiyle sohbet etme imkanı buldum, biraz Kitap ile Sohbet kulübünü konuştuk.
3.02.2020 Diğer
Kitaplık
Kitaplık ŞİMDİLİK HER ŞEY YOLUNDA Ursula K...
16.11.2019 Cumartesi
Milliyet Sanat’da bu ay... ‘Madame X’in şifreleri
Milliyet Sanat’da bu ay... ‘Madame X’in şifreleri Milliyet Sanat dergisinin haziran kapağında yeni albümü ‘Madame X’i 14 Haziran’da yayınlayacak pop müziğin yıldız ismi Madonna yer alıyor
2.06.2019 Gündem
Kitaplık
Kitaplık BEŞİNCİ ÇOCUK Doris Lessing / Çev: Niran Elçi / Delidolu / 22 lira “Beşinci Çocuk” annelik, toplumsal normlar, ahlaki seçimler ve aile ilişkileri gibi konularda okurunu düşündüren bir roman...
25.05.2019 Cumartesi
Filmmor Festivali başlıyor
Filmmor Festivali başlıyor 17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali yarın İstanbul’da başlıyor.
6.03.2019 Gündem
Filmmor bu yıl Varda filmleriyle gezecek
Filmmor bu yıl Varda filmleriyle gezecek Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 17’sini düzenliyor.
20.02.2019 Gündem
Sanatta 2018  böyle geçti
Sanatta 2018 böyle geçti Yılın son gününde 2018’in dikkat çeken kültür sanat gelişmelerini ve kültür sanat dünyasının kaybettiği isimleri mercek altına aldık
31.12.2018 Gündem
Kulübünü seç okumaya başla...
Kulübünü seç okumaya başla... Hollanda yedi milyon kişilik bir kitap kulübüne ev sahipliği yapıyor. Amerika’da bir başka kitap kulübü 171 ülkeden okura ulaşıyor. Türkiye’de ise durum pek iç açıcı değil... Milliyet Sanat’ın bu ayki sayısında dünyadaki kitap kulüpleriyle ilgili bir dosya yer alıyor.
23.06.2018 Gündem
‘Çiğ gerçekliğin’ karşısında gerçeküstü  bir kadın
‘Çiğ gerçekliğin’ karşısında gerçeküstü bir kadın 20. yüzyılın en önemli romancılarından biri kabul edilen, aralarında ‘Mülksüzler’ ve ‘Yerdeniz Üçlemesi’nin de olduğu kitaplara imza atan Ursula K. Le Guin 88 yaşında hayatını kaybetti
24.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ursula K. Le Guin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.