Usül

Usül

Son dakika usül haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan usül gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan usül haber sayfamızda...

Usül

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.773 usül haberi bulunmuştur.
TEMETTÜ TAKVİMİ 2024 AÇIKLANDI! Hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek?
TEMETTÜ TAKVİMİ 2024 AÇIKLANDI! Hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek? 2024 temettü takvimi açıklandı. Şirketler geçtiğimiz yıla ait performanslarına göre kar dağıtım planlarını hazırladı. Bununla birlikte temettü miktarları ve tarihleri belirlendi. Portföylerini şekillendirmek ve yatırım stratejilerini belirlemek isteyen yatırımcılar, ''Bu ay hangi şirket ne zaman ve ne kadar temettü ödeyecek?'' sorusunu araştırıyor. İşte, 2024 Temettü ödeyecek şirketler listesi ile temettü ödeme tarihleri…
9.05.2024 Bilgi Rehberi
Yaya geçidindeki Sıla'yı hayattan koparan sürücü hakkında karar
Yaya geçidindeki Sıla'yı hayattan koparan sürücü hakkında karar Muğla’da yaya geçidinde Sıla Akgül'e (15) otomobiliyle çarparak ölümüne neden olduğu suçlamasıyla indirimli 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Tolga Yağcı (29), kararın istinaf mahkemesi tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandığı davada bu kez 5 yıl hapis cezası aldı. Yağcı'nın 6 ay olan ehliyetine el konulma süresi ise 1 yıla çıkartıldı.
9.05.2024 Gündem
Türkiye'nin günlerce konuştuğu son! Bedriye Kılıç'ın ölümünde yeni ifade
Türkiye'nin günlerce konuştuğu son! Bedriye Kılıç'ın ölümünde yeni ifade Konya'da kayıp olarak aranan eşi Bedriye Kılıç'ı (35), boğarak öldürüp, uçuruma attığı itirafıyla tutuklanan Tayfur Kılıç (35), davanın ilk duruşmasında konuştu.
9.05.2024 Gündem
49 ilde Mahzen-40 operasyonu! 127 kişi yakalandı
49 ilde Mahzen-40 operasyonu! 127 kişi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı X'ten 49 ilde Mahzen-40 operasyonunun detaylarını paylaştı.
8.05.2024 Haberler
49 ilde Mahzen-40 operasyonu! 127 kişi yakalandı
49 ilde Mahzen-40 operasyonu! 127 kişi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı X'ten 49 ilde Mahzen-40 operasyonunun detaylarını paylaştı.
8.05.2024 Gündem
Volkan ateşinde mangal keyfi! Ya patlarsa ne olacak: Sıcaklık 500 dereceye çıkıyor
Volkan ateşinde mangal keyfi! Ya patlarsa ne olacak: Sıcaklık 500 dereceye çıkıyor Etinizi volkan ateşinde pişmiş bir şekilde yeme fikri kulağa nasıl geliyor? Bu restorandaki misafirlerin hepsi yanardağdan yükselen, fokur fokur kaynayan ısıyla pişirilmiş yemekleri tüketiyorlar. Peki, anlatılanlar tam olarak nasıl mümkün oluyor?
7.05.2024 Yaşam
Kupon ile nutuk kampanyası aydınlatma metni
Kupon ile nutuk kampanyası aydınlatma metni Milliyet Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. (Bundan sonra “Milliyet” veya “Şirket” olarak anılacaktır.) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK” ya da “Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında Kupon ile Nutuk Kampanyasına katılımınız doğrultusunda kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılması ile ilgili sizlere bilgi vermek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.
6.05.2024 Vitrin
Türkiye bu olayı konuşmuştu! 6 yaşında evlendirme davasında yeni gelişme
Türkiye bu olayı konuşmuştu! 6 yaşında evlendirme davasında yeni gelişme 6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel’in yargılanmasına başlandı. Duruşma sanık avukatlarının mazeretli şekilde katılmamalarından dolayı 10 Haziran’a ertelendi.
6.05.2024 Haberler
Türkiye bu olayı konuşmuştu! 6 yaşında evlendirme davasında yeni gelişme
Türkiye bu olayı konuşmuştu! 6 yaşında evlendirme davasında yeni gelişme 6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel’in yargılanmasına başlandı. Duruşma sanık avukatlarının mazeretli şekilde katılmamalarından dolayı 10 Haziran’a ertelendi.
6.05.2024 Gündem
Dilan Polat sinir krizi sonrası kendine zarar verdi
Dilan Polat sinir krizi sonrası kendine zarar verdi Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dilan Polat, ‘Neden tahliye karar uygulanmıyor’ diyerek sinir krizi geçirdi. Kendine zarar veren Dilan Polat’ın tedavisi cezaevinde yapıldı.
3.05.2024 Haberler
'Kuver'e 'servis ücreti' eklendi; Tüketici Konfederasyonu uyardı! 'Ödemeyin'
'Kuver'e 'servis ücreti' eklendi; Tüketici Konfederasyonu uyardı! 'Ödemeyin' Bahşiş bırakılmadığı gerekçesiyle hesaba işlenen 'servis ücreti' işletmelerde yaygınlaşmaya başladı. Çok sayıda kişi kuver ücretine ek olarak adisyona eklenen servis ücretine tepkisini sosyal medyada paylaştı. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı, "Hesap pusulasının altına bu tür değişik isimlerde birçok ilaveler yapıyorlar. Yüzde 10, yüzde 15 hatta yüzde 20'ye varıyor. Çok sayıda şikayet var. Tüketici, müşteri bunu ödemesin.
3.05.2024 Gündem
SP, İYİ Parti ve DEM Parti’ye anayasa ziyareti
SP, İYİ Parti ve DEM Parti’ye anayasa ziyareti Yeni anayasa çalışmaları için siyasi parti liderleri ile görüşme turuna CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile başlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, dün de Meclis’te İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve DEM Parti gruplarını ziyaret etti.
3.05.2024 Gündem
'Maden Kanunu' teklifi Meclis'te kabul edildi
'Maden Kanunu' teklifi Meclis'te kabul edildi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, enerji alanında düzenlemeler içeren 16 maddelik 'Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', kabul edildi.
2.05.2024 Gündem
Eşinin cebinden izinsiz para almak boşanma sebebi saydı
Eşinin cebinden izinsiz para almak boşanma sebebi saydı Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, maddi istekleri bitmediği ve cebinden habersiz para aldığı gerekçesiyle eşine karşı boşanma davası açan kocayı haklı buldu.
1.05.2024 Gündem
İçerik değil usul konuşuldu
İçerik değil usul konuşuldu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için siyasi parti liderlerini ziyaret turuna dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile başladı.
1.05.2024 Gündem
Çalışma hayatında yeni model sinyali
Çalışma hayatında yeni model sinyali Beş yıl aradan sonra toplanan Çalışma Meclisi’nde konuşan Bakan Vedat Işıkhan, iş gücü piyasasında yeni modellerin geliştirilebileceğini söyledi. TİSK Başkanı Akkol da, “Çalışanların yüzde 30’u için uzaktan çalışma mümkün” dedi.
30.04.2024 Ekonomi
Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı destek programı için 11 milyon lira ödenek ayrıldı
Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı destek programı için 11 milyon lira ödenek ayrıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin değerlendirileceği Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) başvuruların başladığını belirterek, bu yıl YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını bildirdi.
28.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 62. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’ne katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 62. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’ne katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda Anayasa Mahkemesinin 62. kuruluş yıl dönümü ve yeni üye Prof. Dr. Ömer Çınar'ın ant içme törenine katıldı.
25.04.2024 Gündem
'Uyku apnesi tanısı konanlar ehliyet alamayacak' iddiası yalanlandı
'Uyku apnesi tanısı konanlar ehliyet alamayacak' iddiası yalanlandı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Kara Yolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldığı iddialarını yalanlayarak, uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehliyet alamayacağı ve ehliyetini yenileyemeyeceği iddiasının manipülasyon içerdiğini açıkladı.
25.04.2024 Gündem
İBAN’a para gönderirken dikkat! Uzman isim vatandaşları uyardı
İBAN’a para gönderirken dikkat! Uzman isim vatandaşları uyardı Bankaların kredi kartlarındaki komisyonu arttırması nedeniyle işletme ve firma sahipleri İBAN'la ödeme kabul etme yoluna yöneldi. Son dönemde pek çok işyeri kart yerine IBAN ile ödeme kabul etmeye başlarken, Bankacılık ve Finans Hukukunda Uzman Arabulucu Avukat Emin Saygın, vatandaşları bekleyen tehlikeye karşı uyardı.
22.04.2024 Ekonomi
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emine Erdoğan, "Tıp alanında miras aldığımız köklü geçmişe sahip çıkmayı, milli ve vicdani bir sorumluluk olarak görmeliyiz." dedi.
19.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Usül ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.