2.5 milyon Türk’ün Mars heyecanı
2.5 milyon Türk’ün Mars heyecanı ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA), Mars’ı incelemesi için fırlattığı gezginci keşif aracı ‘Perseverance’ın Kızıl Gezegen’e ulaşmak üzere olduğu bildirildi.
17.02.2021 Dünya
Elon Musk'ın uzay kapsülü Crew Dragon en ince detaylarına kadar görüntülendi
Elon Musk'ın uzay kapsülü Crew Dragon en ince detaylarına kadar görüntülendi Elon Musk'ın Crew Dragon adlı uzay kapsülünü basın görevlilerine sergilendi. SpaceX, uzaya insan taşımak için kullanacağı Crew Dragon'un taklit modelini en ince detaylarına kadar görüntülenmiş oldu.
16.08.2018 Teknoloji
Boeing, uzay kapsülü Starliner'ın test uçuşlarını yine erteledi
Boeing, uzay kapsülü Starliner'ın test uçuşlarını yine erteledi Boeing, Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot taşımak için tasarladığı Starliner kapsülünün deneme uçuşlarını yine erteledi. İlk insansız deneme uçuşlarının altı ay ertelendiğini açıklandı.
3.08.2018 Populer Bilim
Soyuz uzay kapsülü fırlatıldı!
Soyuz uzay kapsülü fırlatıldı! Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Amerikalı astronot ve Rus kozmonot taşıyan Soyuz uzay kapsülü fırlatıldı. Soyuz uzay kapsülü Uluslararası uzay istayonundan fırlatıldı. İlk kez bir ABD’li astronot ile Rus kozmonot iki kişi olarak birlikte uzay yolculuğuna çıktı. NASA’dan Jack Fischer ikle Rusya’dan Fyodor Yurchikhin Kazakistan’dan soyuz uzay kapsülüyle fırlatıldı. Kapsül uzay istasyonuna kenetlenmeden önce yolculuğu 6 saat sürecek. 5 ay boyunca uzayda kalacak olan Fischer ve Yurchikhin istasyondaki 3 kişilik mürettabata katılacak. Mürettabattan biri Rusya’dan Oleg Novitskiy biri Fransız Thomas Pesquet. Üçüncü astronot ise uzaydaki en yaşlı kadın olarak tanımlanan NASA’dan Peggy Whitson…
11.09.2019 Haberler
SpaceX kapsülü dünyaya döndü
SpaceX kapsülü dünyaya döndü Amerikan havacılık şirketi SpaceX'in geçen ay Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen "Dragon" uzay kapsülü, topladığı verilerle dünyaya döndü.
20.03.2017 Teknoloji
Çin uzay kapsülü testini tamamladı
Çin uzay kapsülü testini tamamladı Ülkenin güneyindeki  Şıncın kentinde, 4 kişinin yer aldığı uzay kapsülünde hayatta kalma testleri tamamlandı. Kapsülde 6 ay süren çalışmalarda, 25 türde bitki yetiştirilerek 635 teknolojik ekipman test edildi.
15.12.2016 Dünya
NASA, Mars yolunda önemli bir adım olan Orion'u fırlattı
NASA, Mars yolunda önemli bir adım olan Orion'u fırlattı Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'a yolculuk etmekte önemli bir görev üstlenmesi beklenen Orion uzay kapsülünü fırlattı. Bir Delta roketinin üzerine yerleştirilen Orion, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatıldı.
11.09.2019 İlginç Videolar
Ve Orion uzay kapsülü fırlatıldı
Ve Orion uzay kapsülü fırlatıldı Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insanoğlunun gelecekte Mars'a yolculuk etmesinde önemli bir rol oynaması beklenen Orion uzay kapsülünü bugün Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlattı. Yaklaşık 6 bin kilometre irtifada, Dünya'nın çevresini iki kez dolaşması beklenen uzay gemisinde yolculuk sırasında astronot bulunmayacak ve kritik öneme sahip teknolojiler denenecek. Orinon'un daha sonra saatte 30 bin kilometre hızla atmosfere yeniden girmesi ve paraşütler yardımıyla Meksika'nın Baja California Yarımadası açıklarında Büyük Okyanusu'na iniş yapması öngörülüyor.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri