Uzaya

Uzaya

Son dakika uzaya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uzaya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uzaya haber sayfamızda...

Uzaya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.174 uzaya haberi bulunmuştur.
Ay'ın karanlık yüzü: Çin keşif aracı gönderdi!
Ay'ın karanlık yüzü: Çin keşif aracı gönderdi! Çin Chang'e-6 keşif aracını, Ay'ın karanlık yüzünden örnek toplamak üzere uzaya gönderdi. Çin yanı sıra, 2019’da ayın karanlık yüzüne inen ilk ve tek ülke olmuştu.
3.05.2024 Haberler
Ay'ın karanlık yüzü: Çin keşif aracı gönderdi!
Ay'ın karanlık yüzü: Çin keşif aracı gönderdi! Çin Chang'e-6 keşif aracını, Ay'ın karanlık yüzünden örnek toplamak üzere uzaya gönderdi. Çin yanı sıra, 2019’da ayın karanlık yüzüne inen ilk ve tek ülke olmuştu.
3.05.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu açıkladı: Havalimanı sayımızı 61'e çıkaracağız
Bakan Uraloğlu açıkladı: Havalimanı sayımızı 61'e çıkaracağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2053 hedeflerimiz kapsamında mevcutta 57 olan aktif havalimanı sayımızı 61’e çıkaracağız” dedi.
29.04.2024 Ekonomi
THY'den dev iş birliği
THY'den dev iş birliği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uçak bileşenlerinin yerli üretimi için Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce firmalarının gerçekleştirdiği iş birliği protokolünün imza törenine katıldı.
29.04.2024 Ekonomi
'Türksat 6A’nın üretimi süreci tamamlandı, yerlilik oranı yüzde 80’i aştı'
'Türksat 6A’nın üretimi süreci tamamlandı, yerlilik oranı yüzde 80’i aştı' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türksat 6A haberleşme uydumuzun üretim süreçlerini tamamladık. Temmuz ayında uzaya fırlatmaya hazırlandığımız millî haberleşme uydumuz Türksat 6A’nın yerlilik oranı 80’i aştı. Türkiye kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacak” dedi.
29.04.2024 Ekonomi
Ukrayna uzun menzille vuracak
Ukrayna uzun menzille vuracak ABD’nin uzun menzilli ATACMS’ları gizlice Ukrayna’ya gönderdiği ve etkin biçimde kullanıldığı ortaya çıktı. 300 kilometre menzilli füzelerin sahada durumu nasıl değiştireceği merak konusu
26.04.2024 Dünya
'Kenan Işık astral seyahatten gelmek istemiyor!'
'Kenan Işık astral seyahatten gelmek istemiyor!' Uzay bilimine merakıyla bilinen, Yusuf Güney, 2014 yılında geçirdiği beyin kanamasının ardından komaya giren oyuncu ve sunucu Kenan Işık'la ilgili konuştu. Ünlü şarkıcı, daha önce "Astral seyahatle uzaya gittim, geldim" sözleriyle adından söz ettirmişti.
25.04.2024 Cadde
Ünlü yapımcı yıllar sonra açıkladı! 'Bruce Willis set çalışanlarına cebinden para verirdi'
Ünlü yapımcı yıllar sonra açıkladı! 'Bruce Willis set çalışanlarına cebinden para verirdi' Yapımcı Jerry Bruckheimer, afazi ve demans hastalığıyla mücadele eden ve sinemayı bırakmak zorunda kalan Hollywood yıldızı Bruce Willis hakkında övgü dolu açıklamalarda bulundu. "Bruce çok iyi bir adam" diyen Bruckheimer, aktörün 'Armageddon' filminin çekimlerinde sette çalışan insanlara cebinden para verdiğini söyledi.
25.04.2024 Cadde
Arda Turan'dan Okan Buruk'a sitem: Başımıza dert oldu!
Arda Turan'dan Okan Buruk'a sitem: Başımıza dert oldu! Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Okan Buruk hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Pendikspor maçının ardından Arda Turan'ın sözlerine yanıt verdi.
22.04.2024 1.Lig
Bakan Kacır: Haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız
Bakan Kacır: Haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından İMECE uydusunun uzaydaki birinci yılını tamamladığını belirterek, "Dünyada haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız." dedi.
15.04.2024 Gündem
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi Sovyet Rusya'nın art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de uzayda ateşlenen ilk ve tek silah olan R-23M topu oldu.
7.04.2024 Dünya
'Uzay erişim projelerimizi tamamlayacağız'
'Uzay erişim projelerimizi tamamlayacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, "Uzay erişim projelerimizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız. İnşallah önce kendi uydularımızı kendi roketlerimizle uzaya fırlatabilecek, fırlatabilen ülkelerden biri haline geleceğiz. Bir uluslararası uzay limanı inşallah kuracağız. Böylelikle uzaya bağımsız erişim konusunda çok önemli de bir altyapı kazanmış olacağız" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
Bakan Kacır'dan 'Uzay erişim projelerimizi tamamlayacağız' mesajı
Bakan Kacır'dan 'Uzay erişim projelerimizi tamamlayacağız' mesajı "Uzay erişim projelerimizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız." diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, "İnşallah önce kendi uydularımızı kendi roketlerimizle uzaya fırlatabilecek, fırlatabilen ülkelerden biri haline geleceğiz. Bir uluslararası uzay limanı inşallah kuracağız. Böylelikle uzaya bağımsız erişim konusunda çok önemli de bir altyapı kazanmış olacağız." şeklinde konuştu.
5.04.2024 Gündem
Bakan Kacır Türksat 6A ile ilgili son bilgileri aktardı! 'Gözümüz daha da ilerilerde, daha yükseklerde'
Bakan Kacır Türksat 6A ile ilgili son bilgileri aktardı! 'Gözümüz daha da ilerilerde, daha yükseklerde' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uşak'ın ardından bir dizi temasta bulunmak için Afyonkarahisar'a geldi. Bakan Kacır ilk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ), Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Gençlik Buluşması’nda öğrencilerle bir araya geldi.
28.03.2024 Gündem
'Türkiye, son 20 yılda dünyaya parmak ısırtan başarı hikayesi ortaya çıkardı'
'Türkiye, son 20 yılda dünyaya parmak ısırtan başarı hikayesi ortaya çıkardı' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye son 20 yılda savunmada, havacılıkta dünyaya parmak ısırtan bir başarı hikayesi ortaya çıkardı. Bu başarı hikayesi de Türk gençleri sayesinde ortaya çıktı. Türkiye'nin iftihar kaynağı projeler sizler gibi gencecik insanların oluşturduğu mühendislik takımları tarafından geliştirildi" dedi.
28.03.2024 Ekonomi
“Hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaran ilk ülke olacağız”
“Hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaran ilk ülke olacağız” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, ‘Ay Projesi’ sayesinde kendi geliştirdiği hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaracak ve böylelikle bu teknolojiye uzayda tecrübe kazandırmış ilk ülke olacağız” dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) çalışan, TCDD İnşaat Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan ve Devrim otomobilinin kaporta üretim ekibinde yer alan yüksek mimar mühendis Gündüz Sait Güngen, 99 yaşında hayatını kaybetti. Güngen'in, 1961 yılında üretilen Devrim otomobilinin amblemini ve 'Devrim' yazısını son anda tasarlayıp, araca monte ettiği ortaya çıktı.
27.03.2024 Ekonomi
Starlink uyduları Bitlis semalarında! Böyle görüntülendi
Starlink uyduları Bitlis semalarında! Böyle görüntülendi Elon Musk'ın Starlink uydularının geçişi Adilcevaz semalarında görüntülendi.
26.03.2024 Haberler
Starlink uyduları Bitlis semalarında! Böyle görüntülendi
Starlink uyduları Bitlis semalarında! Böyle görüntülendi Elon Musk'ın Starlink uydularının geçişi Adilcevaz semalarında görüntülendi.
26.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan: Türkiye'nin 21 yılda geldiği nokta ortada
Bakan Işıkhan: Türkiye'nin 21 yılda geldiği nokta ortada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Altındağ ilçe teşkilatıyla Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleştirilen iftar programında bir araya geldi.
26.03.2024 Gündem
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız'
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz 2024 haftasında ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini belirtti. Bakan Kacır, "Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız" dedi.
26.03.2024 Gündem
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye, dünyada ilk 4 ülkeden biri
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye, dünyada ilk 4 ülkeden biri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hibrit roket motoru teknolojisinde Türkiye, bugün dünyada ilk 4 ülkeden biri. Eğer bu teknolojiyi ay programımız kapsamında uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, bunu başaran ilk ülke olacağız. İnşallah bu teknolojiyi ticarileştirecek ve uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan uzay araçlarını Türkiye'de geliştireceğiz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı Erzurum’da gençlerin ilgisiyle karşılaştı
Alper Gezeravcı Erzurum’da gençlerin ilgisiyle karşılaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Erzurum’da öğrencilerle buluştu. Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’na girişte öğrenciler tarafından karşılanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Alper Gezeravcı’ya yoğun bir ilgi oldu. Programda ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birer konuşma yaptı.
25.03.2024 Ekonomi
'Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilim var!'
'Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilim var!' ABD'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan NASA'ya yaptığı göndermeler, astral seyahat ve uzaylılarla ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken şarkıcı Yusuf Güney, özel hayatı hakkında yöneltilen soru üzerine bu kez 'Andromeda Galaksi' sözleriyle herkesi şaşkına çevirdi.
25.03.2024 Cadde
Bakan Kacır: Türksat 6A'yı Temmuz'da uzaya göndereceğiz
Bakan Kacır: Türksat 6A'yı Temmuz'da uzaya göndereceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A projesinin yüzde 81,4 yerlilik oranıyla üretim süreçlerinin tamamlandığını belirterek, "İnşallah uydumuzu 8 Temmuz haftasında uzaya göndermeye hazırlanıyoruz" dedi.
23.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uzaya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.