Yeni Türk Ticaret Kanunu

Yeni Türk Ticaret Kanunu

Son dakika Yeni Türk Ticaret Kanunu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yeni Türk Ticaret Kanunu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yeni Türk Ticaret Kanunu haber sayfamızda...

Yeni Türk Ticaret Kanunu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 911 yeni türk ticaret kanunu haberi bulunmuştur.
Ttk Nedir? Türk Ticaret Kanunu Hakkında Merak Edilenler
Ttk Nedir? Türk Ticaret Kanunu Hakkında Merak Edilenler Ülkelerde hemen hemen her alanda düzenleyici kanunlar bulunmaktadır. Ticaret kanunları da bu kanunlardan biridir. Şu an Türkiye'de yürürlükte olan bir ticaret kanunu bulunmaktadır ve bu kanunun adı Türk Ticaret Kanunu'dur. Peki, Türk Ticaret Kanunu nedir, hangi maddelerden oluşur ve hakkına bilinmesi gereken şeyler nelerdir? İşte Türk Ticaret Kanunu hakkında tüm merak edilenler.
Bankacılık Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor
Bankacılık Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan Bankacılık Kanunu değişiklik teklifi ile Türk bankacılık sektöründe yapısal kazanımlar elde edilmesi amaçlanıyor.
6.02.2020 Gündem
Merkez’de ‘kar’ın yüzde 90’ı Hazine’ye
Merkez’de ‘kar’ın yüzde 90’ı Hazine’ye Merkez Bankası’nın olağanüstü genel kurulunda, bankanın 2018 kârının yüzde 90’ının avans olarak Hazine’ye aktarılmasına ilişkin önerge kabul edildi. Geçen sene beklentilerin üzerinde bir kârlılık oranı yakalayan Merkez Bankası, piyasaya hızlı likidite sağlamak için yaklaşık 37 milyar TL’lik kârın yüzde 90’ını Hazine’ye aktarmaya başladı.
19.01.2019 Ekonomi
Merkez Bankası'na yeni düzenleme geliyor
Merkez Bankası'na yeni düzenleme geliyor Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Merkez Bankasının denetiminde uluslararası standartları da dikkate alan, daha ileri ve yeni bir mekanizma oluşturuyoruz." dedi.
9.10.2017 Ekonomi
Türkiye’nin “iadeli taahhütlü elektronik postası” KEP İş Dünyasında;
Türkiye’nin “iadeli taahhütlü elektronik postası” KEP İş Dünyasında; Gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği olan KEP, güvenli e-posta hizmeti anlamına geliyor.
12.10.2015 Teknoloji
Şirketler ‘tazminat’ yükünü ortaya dökecek
Şirketler ‘tazminat’ yükünü ortaya dökecek Şirketler artık kıdem tazminatı yükümlülüklerini tahmin edip finansal tablolarına yansıtacak. Hesap 10 yıl geriye gidecek. Bu zorunluluk kıdem tazminatı fonunun altyapısını hazırlayacak
30.03.2015 Ekonomi
Kimliğinizi mi kaybettiniz ? Artık korkmayın...
Kimliğinizi mi kaybettiniz ? Artık korkmayın... Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ni (MERSİS) uygulamalı olarak test etti. Bakan Canikli, "Sistem sayesinde kayıp ve çalıntı kimlikle artık şirket kurulamayacak” dedi.
5.11.2014 Ekonomi
Geleceğin mesleği: Denetim Uzmanlığı
Geleceğin mesleği: Denetim Uzmanlığı Türkiye’nin son 10 yılda yabancı yatırımlar açısından hareketli bir dönem yaşaması muhasebe ve denetim alanlarının hızlı dönüşmesine neden oldu.
13.05.2014 Kariyer
Geleceğin mesleği: Denetim Uzmanlığı
Geleceğin mesleği: Denetim Uzmanlığı Türkiye’nin geçtiğimiz 10 yıl içerisinde yabancı yatırımlar açısından hareketli bir dönem yaşaması en çok muhasebe ve denetim alanlarının hızlı dönüşmesine neden oldu.
13.05.2014 Eğitim
Binlerce şirkete para cezası!
Binlerce şirkete para cezası! Firmalar her koşulda ceza alacak
13.05.2014 Ekonomi
Anadolu Ajansı'nda hisse karmaşası sona erdi
Anadolu Ajansı'nda hisse karmaşası sona erdi Anadolu Ajansı'nın hisse sorunu, Meclis'te kabul edilen kanunun ardından çözüme kavuştu.
6.03.2014 Ekonomi
Şirketlere 2 aylık son fırsat
Şirketlere 2 aylık son fırsat Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sermayelerini 14 Şubat 2014'e kadar arttırmadıkları için münfesih duruma düşen şirketlere son bir fırsat sunduklarını açıkladı.
26.02.2014 Ekonomi
’Sermaye artırımında süre uzatılmayacak’
’Sermaye artırımında süre uzatılmayacak’ Yeni Türk Ticaret Kanunu gereği anonim ve limited şirketlere sermaye artırımı yapmaları için tanınan süre 14 Şubat’ta doldu.
19.02.2014 Ekonomi
Yüzbinlerce şirket için yarın son gün
Yüzbinlerce şirket için yarın son gün Yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca sermayesi, 10 bin liranın altında olan limited şirketler ile 50 bin liranın altında olan anonim şirketlerin sermaye artırımı yapmaları için verilen süre yarın doluyor. İlgili şirketler yarın mesai saati bitimine kadar sermaye artırımı yapmadıkları takdirde dağılmış sayılacak ve şirket kurmak için gereken prosedürleri yeniden geçmek zorunda kalacak.
13.02.2014 Ekonomi
Sermaye artırımı için son tarih "sevgililer günü"
Sermaye artırımı için son tarih "sevgililer günü" Anonim ve limited şirketlerin sermaye artırımı için belirlenen süre 14 Şubat, "Sevgililer Günü''nde doluyor. Bu tarihe kadar sermayesi 50 bin liranın altında olan anonim şirketler ve 10 bin liradan az olan limited şirketler, çalışmıyor kabul edilecek ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
7.02.2014 Ekonomi
14 Şubat günü şirketiniz elinizden gidebilir
14 Şubat günü şirketiniz elinizden gidebilir Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı düzenlediği basın toplantısında, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre limited ve anonim şirketlerin asgari sermaye tutarlarının yükseltildiğini, mevcut şirketlerin bu asgari tutarların altında sermayesi bulunanlarının 14 Şubat’a kadar sermayelerini artırma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.
22.01.2014 Ekonomi
İnternet sitesi zorunluluğu başlıyor
İnternet sitesi zorunluluğu başlıyor Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bağımsız denetime tabi şirketlere yönelik internet sitesi açma zorunluluğu, 1 Ekim'de başlıyor.
30.09.2013 Ekonomi
AA'dan hisse satışı iddiasına yanıt
AA'dan hisse satışı iddiasına yanıt Cumhuriyet Gazetesi'nden Işık Kansu bugünkü yazısında ilginç bir gelişmeyi kaleme aldı. Kansu, Anadolu Ajansı'nın yüzde 25'inin 12 bin 825 lira karşılığında kurumun Genel Müdürü Kemal Öztürk'e satıldığını yazdı. Anadolu Ajansı ise konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak iddialara yanıt verdi:Hisseleri genel müdür değil makamı aldı
24.06.2013 Ekonomi
Değerleme Uzmanlarına Yeni Konu!
Değerleme Uzmanlarına Yeni Konu! Sektörün kapsadığı Canlı Menkul (Varlık) değerlemeleri henüz çok fazla gündem konusu değil.
28.05.2013 Konut
Web sitesi kurma zorunluluğunda zaman daralıyor
Web sitesi kurma zorunluluğunda zaman daralıyor Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile sermaye şirketlerine getirilen web sitesi kurma konusunda 1 Temmuz 2013’e kadar yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlerin sorumlularını 6 aya kadar hapis cezası ve 300 güne kadar adli para cezası bekliyor.
9.05.2013 Ekonomi
Tek e-posta ile resmi işlem dönemi başladı!
Tek e-posta ile resmi işlem dönemi başladı! Tüm dünyanın kullandığı güvenli iletişim sistemi KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) artık Türkiye’de de hizmete geçti.
Dört farklı İhtİyaca ‘dört farklı’ kasko
Dört farklı İhtİyaca ‘dört farklı’ kasko 1 Nisan’dan itibaren Dar Kasko, Kasko, Genişletilmiş Kasko ve Tam Kasko adıyla 4 farklı teminat kapsamının sunulacağını söyleyen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, bundan böyle sigortalı-sigortacı arasındaki anlaşmazlığın daha kolay çözüleceğini ifade etti
6.03.2013 Ekonomi
Bu işte frene basılmayacak
Bu işte frene basılmayacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 2012’de bankacılık sektöründeki kredilerin yüzde 24.9’u KOBİ (Küçük ve orta büyüklükteki şirketler) kredilerinden oluştu.
27.02.2013 Ekonomi
Dosider 2013 Öngörülerini Paylaştı
Dosider 2013 Öngörülerini Paylaştı DOSİDER Ekonomi Sempozyumu’nda dünya ekonomisi ve inşaat sektörü tartışıldı
29.01.2013 Konut
“Melek yatırımcı kulüpleri artmalı”
“Melek yatırımcı kulüpleri artmalı” Ege Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “Girişimcilik Günleri” Türkiye’deki genç girişimcilerin melek yatırımcıya ulaşamama sıkıntısını gündeme getirdi.
19.10.2012 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.