Yerli Aşı

Yerli Aşı

Son dakika yerli aşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yerli aşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yerli aşı haber sayfamızda...

Yerli Aşı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.160 yerli aşı haberi bulunmuştur.
Son dakika... Bakan Koca'dan kızamık salgını iddiasına yanıt
Son dakika... Bakan Koca'dan kızamık salgını iddiasına yanıt Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Koca, '4 bin Suriyeli sağlıkçı' ve 'kızamık salgını' iddiasına yanıt verdi.
4.07.2023 Gündem
‘HPV aşısı 9-14 yaşa uygulanmalı’
‘HPV aşısı 9-14 yaşa uygulanmalı’ Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Rahim Ağzı (serviks) Kanseri Farkındalık Ayı’na ilişkin yaptığı açıklamada, teşhis, tedavi, HPV aşısı gibi korunma yollarına ilişkin son önerileri aktardı.
31.12.2022 Gündem
‘Ağrı, şişlik ve kızarıklık’ şikâyeti
‘Ağrı, şişlik ve kızarıklık’ şikâyeti Çocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanos aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.
30.12.2022 Gündem
Vaka artışı günlük ‘40 kat’ına çıktı
Vaka artışı günlük ‘40 kat’ına çıktı Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 vakalarında günlük 40 kat artış yaşandığını, 3 kat artmasına rağmen hastane yükünde ciddi bir artış olmadığını söyledi. ‘Panik havası yok’ diyen Koca, yeniden kapanma ve benzeri durumların olmayacağını belirtti.
20.07.2022 Gündem
EÜ’den yerli aşı
EÜ’den yerli aşı EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Aşı Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, Kovid-19 ile mücadele kapsamında Aşı Merkezi olarak ürettikleri 8 bin doz yerli DNA aşısının kullanıma girmesi için gerekli sürecin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
25.03.2022 Ege
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Şu an stabil olarak değerlendirebileceğimiz dönemdeyiz
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Şu an stabil olarak değerlendirebileceğimiz dönemdeyiz Omicron varyantının çok kolay ve hızlı bulaştığını, bu nedenle vaka sayılarının da dünya genelinde hızla tırmandığını belirten Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde, Avrupa ülkelerinde ciddi anlamda vaka sayıları yükselişe geçti. Daha sonra belirli bir düz stabil seyri izleyip sonrasında ise düşüşe geçti. Ülkemizde de şu an stabil olarak değerlendirebileceğimiz dönemdeyiz” dedi.
20.02.2022 Gündem
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli aşı sürecini anlattı
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli aşı sürecini anlattı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen 'Yerli aşı Turkovac' panelinde konuşan yerli aşıyı geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Transgenik fareleri temmuzun sonu ağustosun başında ABD'den getirtebildik. Hemen çalışmalara başladık. Aşılanmayan transgenik farelerin 3 ile 6 günde öldüğünü ama iki farklı doz grubundaki farelerin ise virüs verildikten sonra da hepsinin hayatta kaldığını gördük. Üçüncü hayvan modeli olarak da gelincikleri kullandık." dedi.
15.02.2022 Haberler
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli aşı sürecini anlattı
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli aşı sürecini anlattı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen 'Yerli aşı Turkovac' panelinde konuşan yerli aşıyı geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Transgenik fareleri temmuzun sonu ağustosun başında ABD'den getirtebildik. Hemen çalışmalara başladık. Aşılanmayan transgenik farelerin 3 ile 6 günde öldüğünü ama iki farklı doz grubundaki farelerin ise virüs verildikten sonra da hepsinin hayatta kaldığını gördük. Üçüncü hayvan modeli olarak da gelincikleri kullandık." dedi.
15.02.2022 Gündem
Van’da yerli aşı Turkovac’a rağbet artıyor
Van’da yerli aşı Turkovac’a rağbet artıyor Van’daki protokol üyeleri, Türk bilim insanları tarafından geliştirilen yerli koronavirüs aşısı Turkovac’ı tercih etti.
11.02.2022 Gündem
Turkovac’a Erzurum’da yoğun ilgi
Turkovac’a Erzurum’da yoğun ilgi Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Sağlık Bakanlığınca koronavirüse karşı Türkiye’de geliştirilen yerli aşı Turkovac’ın Erzurum Şehir Hastanesi’nde uygulanmaya başlandığını belirterek tüm vatandaşların Türkiye’nin güvenilir aşısı Turkovac’ı yaptırmalarını istedi.
9.02.2022 Gündem
Yerli aşı Turkovac Denizli'de uygulanmaya başlandı
Yerli aşı Turkovac Denizli'de uygulanmaya başlandı Yerli korona virüs aşısı Turkovac Denizli’de uygulanmaya başlandı. Turkovac aşısı olmak isteyen vatandaşlar randevularını alarak Denizli Devlet Hastanesi’nde aşılarını yaptırabilecek.
8.02.2022 Gündem
Bakan Koca'dan Turkovac paylaşımı! 81 ilin tamamına gönderildi
Bakan Koca'dan Turkovac paylaşımı! 81 ilin tamamına gönderildi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı Turkovac ile ilgili son dakika paylaşımda bulundu. Koca, Turkovac'ın 81 ilin tamamına gönderildiğini belirterek vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu.
8.02.2022 Gündem
İran'da 5-11 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı!
İran'da 5-11 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı! İran'da ailelerinin onayı alınarak 5-11 yaş aralığındaki çocuklara korona virüs aşısı uygulanmaya başlanacak.
22.01.2022 Dünya
Sağlık Bakanı Koca’dan Eskişehirspor’a teşekkür
Sağlık Bakanı Koca’dan Eskişehirspor’a teşekkür Eskişehirspor’un yerli aşı Turkovac’ı forma arkasına yazdırmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden kulübe teşekkür etti.
20.01.2022 Gündem
138 milyon doz aşı uygulandı
138 milyon doz aşı uygulandı Türkiye’de ilk koronavirüs aşısı tam 1 yıl önce uygulandı. İki yıldır dünyanın mücadele ettiği Kovid-19 salgınında atılan en önemli adımlardan biri aşı oldu.
15.01.2022 Gündem
Yerli aşı Turkovac Faz-3 sonuçları açıklandı: CoronaVac'tan %50 daha etkili
Yerli aşı Turkovac Faz-3 sonuçları açıklandı: CoronaVac'tan %50 daha etkili Acil kullanım onayı verilen yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın Faz-3 sonuçları açıklandı. TURKOVAC'ın Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac aşısı kadar güvenli bir aşı olduğu, yerli aşıda virüse yakalanma riskinin yüzde 50 daha az olduğu bildirildi
13.01.2022 Gündem
Son dakika: Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca Omicron etkisiyle vakaların '4 kat arttığını açıkladı ve PCR testi ile karantina için alınan kararları duyurdu
Son dakika: Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca Omicron etkisiyle vakaların '4 kat arttığını açıkladı ve PCR testi ile karantina için alınan kararları duyurdu Gelen son dakika haberine göre; Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında koronavirüs ile mücadele ve omicron varyantı gibi gündem maddeleri ile toplandı. Bakan Koca açıklamalarında Omicron varyantına değinerek "Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttı. Bununla birlikte hastanelerimizde tedavi edilmesi gereken hasta sayısında yaklaşık %10’luk bir artış oldu." ifadelerini kullandı. Bakan Koca PCR testi ve karantinaya ilişkin alınan yeni kararları da duyurdu.
12.01.2022 Gündem
Turkovac aşı içeriği, yan etkileri nelerdir? Turkovac randevu alma e Nabız sorgulama ekranı 2022
Turkovac aşı içeriği, yan etkileri nelerdir? Turkovac randevu alma e Nabız sorgulama ekranı 2022 Koronavirüse karşı üretimi gerçekleştirilen Turkovac aşısı hakkında meraklı arayış devam ediyor. Vatandaşlar Turkovac aşı içeriği, yan etkileri hakkında bilgi almak istiyor. Peki Turkovac aşı randevusu alınıyor mu? İşte e Nabız sorgulama ekranı...
12.01.2022 Gündem
Son dakika: Bakan Koca Turkovac ile ilgili çarpıcı verileri paylaştı: Sinovac aşısından daha etkili
Son dakika: Bakan Koca Turkovac ile ilgili çarpıcı verileri paylaştı: Sinovac aşısından daha etkili Son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamada yerli aşı Turkovac'a ilişkin verileri paylaştı. Koca, "Turkovac aşımızı güvenli şekilde kullanabileceğimizi yüksek sesle söylemek konusunda kimsenin tereddütü olmamalı. Turkovac aşımızın karşılaştırma kolu olan Sinovac aşısından daha etkili olduğu gösterildi." ifadelerini kullandı.
12.01.2022 Gündem
Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarıyla ilgili açıklama
Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarıyla ilgili açıklama Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, Turkovac aşısının Faz 3 sonuçlarıyla ilgili konuştu. "Coronovac ile Turkovac'ın yan etkileri aynı." diyen Prof. Dr. Tanrıöver, "COVID-19 vaka oranı Coronavac'ta yüzde 8,96 iken Turkovac'ta yüzde 4,55. Buna göre yerli aşı, Coronavac’a göre yüzde 49 daha koruyucu." ifadelerini kullandı.
12.01.2022 Haberler
Son dakika! Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarıyla ilgili açıklama
Son dakika! Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarıyla ilgili açıklama Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, Turkovac aşısının Faz 3 sonuçlarıyla ilgili konuştu. "Coronovac ile Turkovac'ın yan etkileri aynı." diyen Prof. Dr. Tanrıöver, "COVID-19 vaka oranı Coronavac'ta yüzde 8,96 iken Turkovac'ta yüzde 4,55. Buna göre yerli aşı, Coronavac’a göre yüzde 49 daha koruyucu." ifadelerini kullandı.
12.01.2022 Gündem
Bakan Koca'dan Kayserispor’a TURKOVAC teşekkürü
Bakan Koca'dan Kayserispor’a TURKOVAC teşekkürü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Altayspor ile karşılaşmasında maça yerli aşı Turkovac yazan formalarla çıkan Yukatel Kayserispor’a teşekkür etti.
9.01.2022 Gündem
Bahçeli’nin tercihi Turkovac aşısı
Bahçeli’nin tercihi Turkovac aşısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kovid-19'a karşı hatırlatma dozu için yerli aşı Turkovac'ı tercih etti.
7.01.2022 Siyaset
Bilim Kurulu toplantısı bitti mi, Bakan Koca ne zaman açıklama yapacak? Gözler yeni kararlarda...
Bilim Kurulu toplantısı bitti mi, Bakan Koca ne zaman açıklama yapacak? Gözler yeni kararlarda... Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı için nefesler tutuldu! Bakan Fahrettin Koca başkanlığında bir araya gelen Bilim Kurulu'nun gündeminde artan vakalar, omicron varyantı ve yerli aşı gibi konuların olması bekleniyor. Yeni Bilim Kurulu toplantı bugün mü?
5.01.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı yeni kararları açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı yeni kararları açıkladı Yılın ilk Kabine toplantısı 3 Aralık 2022 Pazartesi günü gerçekleşti. Milyonların, özellikle de emekli ve memurların gözü bu toplantıdaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası alınan kararları açıkladı.
4.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Aşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.