HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez nedir, neden kutlanır? Hıdırellez duası ve ritüelleri (Hıdırellez Hikayesi)
HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez nedir, neden kutlanır? Hıdırellez duası ve ritüelleri (Hıdırellez Hikayesi) Hıdırellez yaklaşıyor. Nisan ayının sonlarına yaklaşırken Hıdırellez tarihi de merak ediliyor. Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. Peki, Hıdırellez ne zaman, hangi tarihlerde kutlanıyor?
16.04.2024 Bilgi Rehberi
HIDIRELLEZ NE ZAMAN, bu sene hangi güne denk geliyor? Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? Hıdırellez duası ve Hıdırellez ritüelleri
HIDIRELLEZ NE ZAMAN, bu sene hangi güne denk geliyor? Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? Hıdırellez duası ve Hıdırellez ritüelleri Hıdırellez tarihi yaklaşıyor. Baharın gelmesiyle birlikte Hıdırellez ile ilgili aramalar da hız kazandı. Hıdırellez, dünyada darda kalanların yardımcı olduğu düşünülen Hızır ve denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak düşünülür. Peki, 2024 yılı Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte? Hıdırellez Bayramı ne zaman kutlanacak?
13.04.2024 Bilgi Rehberi