Yılda 1 milyon lira kazanıyor! ABD, Çin ve Orta Doğu'dan sipariş yağıyor
Yılda 1 milyon lira kazanıyor! ABD, Çin ve Orta Doğu'dan sipariş yağıyor Hatay'ın Altınözü ilçesinde yaşayan girişimci Müslüm Avar, doğada serbest yetişen meyan köklerini kurduğu fabrikada işleyip çay ve çubuk haline getirerek iç ve dış piyasaya pazarlıyor.
16.03.2021 Ekonomi
Geçmişte kuyruğa girilen meyan şerbetine bu yıl ilgi yok
Geçmişte kuyruğa girilen meyan şerbetine bu yıl ilgi yok Gaziantep'te ramazan ayının gelmesiyle iftar sofralarının vazgeçilmez içeceği olan ve önceki yıllarda almak isteyenlerin kuyruğa girdiği meyan şerbetine bu yıl, corona virüs tedbirleri nedeniyle 'evde kal' çağrılarına uyulması ve sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla ilgi azaldı.
13.05.2020 Ekonomi
Antep meyan şerbeti coğrafi işaret olarak tescillendi
Antep meyan şerbeti coğrafi işaret olarak tescillendi Türk Patent ve Marka Kurumunun Antep meyan şerbetini coğrafi işaret olarak tescillediği belirtildi.
18.07.2019 Ekonomi
Günde bir ton satılıyor
Günde bir ton satılıyor Şanlıurfa'da, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan şerbetinden almak isteyenler, iftar öncesi saatlerce kuyrukta bekliyor.Kentte oruç tutan ve iftarını birçok hastalığa iyi geldiği ve özellikle hazmı kolaylaştırdığına inanılan meyan şerbeti içerek açmak isteyen vatandaşlar, Sarayönü Mahallesi'nde yıllardır meyan şerbeti satan Abdullah Çulhan'ın (66) iş yerinde uzun kuyruk oluşturuyor. Doğal meyan kökü bitkisinden üretilen temiz ve hijyene dikkat edildiğinde bazı hastalıklara iyi geldiği belirtilen meyan kökü şerbeti, sıcak havada ve Ramazan aylarında bölge insanlarının en önemli içeceklerin başında yer alıyor. Şanlıurfa'da ana cadde ve sokaklarda seyyar satıcılar ve şerbetçi dükkanlarında satılan şerbetin fiyatının uygun olması nedeniyle her bütçeye hitap ediyor. Gündüz hava sıcaklığının 34 derecelerde olan kentte iftara yakın saatlerde vatandaşlar, kent merkezinde bilinen bazı şerbetçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kentte yıllardır meyan şerbeti yapan Abdullah Çulha, bölgede meyan şerbetinin çok sevildiğini ifade ederek, günde yaklaşık 1 ton şerbet satıldığını belirtti. 35 yıldır meyan kökünden şerbet yaptığını ifade eden Çulha, şerbetin hazırlanmasında temizliğe ve kaliteye önem verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Biz yerli doğal meyan kökü kullanıyoruz. Özellikle Ramazan'da satışlarımız artıyor. Ne kadar müşteri gelirse gelsin herkese yetecek kadar şerbetimiz var. Şerbetimize herhangi bir katkı maddesi karıştırmıyoruz. Farklı yörelerden ve topraklardan getirttiğimiz meyan köklerini kullanıyoruz. Meyan kökü şerbetinin susuzluğu gidermesinin yanı sıra mide, bağırsak, idrar yolu enfeksiyonlarına da çok iyi geliyor. Bu şerbeti almak için gelenlerin çoğu ise bunu şifa niyetine içiyor. Yaklaşık 1 litre kadar olan 1 poşet meyan şerbeti 2,5 liradan satılıyor."
11.09.2019 Haberler
'Güneydoğu'nun kolası' sezonu açtı
'Güneydoğu'nun kolası' sezonu açtı Havaların ısınmasıyla beraber Güneydoğu'nun kolası olarak bilinen meyan şerbeti için üreticileri mesaiye başladı. Kendine has tadı, rengi, köpüğü ve doğallığı ile yoğun ilgi gören meyan şerbeti Güneydoğu'da tüketilen gazlı ve asitli içeceklere en büyük alternatif oluyor.
2.05.2017 Ekonomi
'Güneydoğu'nun kolası' sezonu açtı
'Güneydoğu'nun kolası' sezonu açtı Havaların ısınmasıyla beraber Güneydoğu'nun kolası olarak bilinen meyan şerbeti için üreticileri mesaiye başladı. Kendine has tadı, rengi, köpüğü ve doğallığı ile yoğun ilgi gören meyan şerbeti Güneydoğu'da tüketilen gazlı ve asitli içeceklere en büyük alternatif oluyor.
2.05.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri