Siyaset ‘Haddini bilen cumhurbaşkanı olacağım’

‘Haddini bilen cumhurbaşkanı olacağım’

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçilmesi halinde tam bir barış ortamı sağlanacağını belirten İnce, “Cumhurbaşkanlığımda kavga olmayacak. Kimseyi ayırmayacağım, kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım. Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım” dedi...

‘Haddini bilen cumhurbaşkanı olacağım’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün Hatay’da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Konuşmasına başlamadan önce herkesi şehitler için saygı duruşuna davet eden İnce, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- UMUTLAR TAZELENECEK: Ben 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olacağım. İlk kez bu seçimde 81 milyon kazanacak. Ama kazayla Erdoğan kazanırsa hepimiz kaybedeceğiz. Kavga devam edecek, dolar, faiz yükselecek, İnce kazanırsa umutlarımız tazelenecek.

- 100 GÜN VAATLERİ: Cumhurbaşkanı olduğumda ilk bir haftada başlayıp ilk 100 günde yapacaklarımı ilk kez açıklıyorum. Bir; OHAL’i kaldıracağım. İki; Merkez Bankası özerk bir yapıya kavuşacak. Üç; Bakanlar Kurulu’nu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yapacağım. Cumhurbaşkanı yardımcılarında, bakanlar arasında liyakat esas olacak ama her kesimden insan olacak. PKK, IŞİD, FETÖ ile amansız bir mücadele edilecek.

- TÜRKİYE BÜYÜKTÜR: Erdoğan iktidara geldiğinde Türkiye Dünya Kupası’nda üçüncüydü şimdi biz katılamıyoruz bile. Spor siyasallaştı. Passolig’i hemen kaldıracağım. Türkiye’nin Şam Büyükelçisi’ni hemen atayacağım. Dostum, kardeşim Esad... Sonra ne oldu, kişisel kapris, kavga... Türkiye Cumhuriyeti Erdoğan’dan daha büyüktür, kusura bakmasın.

Haberin Devamı

- TORPİL YOK: Erdoğan’ın böldüğü bütün üniversiteleri birleştirceğim. Çocuklarımız hiçbir sınava ücretle girmeyecek. 24 Kasım’da her öğretmene bir maaş ikramiye vereceğiz. 24 Haziran’dan sonra torpil yok, mülakatı kaldıracağız. Çiftçinin mazotu 3 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Engelli kardeşim, Marmaris’teki yazlık sarayda tatil yapmaya başlayacaksınız. Yardımlar asla kesilmeyecek, enflasyon oranında artıracağız.

- KAVGA BİTECEK: Cumhurbaşkanlığımda kavga olmayacak. Benim ilkem şu; kimseyi ayırmayacağım, kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım. Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Ama bilmeyene de haddini bildiren bir Cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbirinizin telefonu dinlenmeyecek, söz. KHK’larla işten atılan kardeşlerim, hakkınızda bir dava açılmışsa davanın sonunu bekleyeceğiz ama hakkında bir dava açılmamış hemen işe döneceksin. 100 gün içinde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere kapatılan askeri lise ve askeri kurumları hemen açacağım. Medya ile ilgili yasalar çıkaracağız. Medya yalaka olmaktan vazgeçecek. Cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak değiştireceğiz. Kamuda yükselmenin kurallarını koyacağız. Öğretmene, polise, hemşireye, din görevlisine 3600 ek göstergeyi vereceğiz.

Haberin Devamı

- AB İLE MASAYA OTURACAĞIZ: AB ile müzakereleri hızlandıracağız, hemen masaya oturacağız. Hemen bir Avrupa turu yapacağım. Avrupa’nın bütün başkentlerini gezip yeni, özgür Türkiye’yi anlatacağım. Adayken, AB’nin hemen hemen bütün büyükelçileriyle görüştüm. Onlara şunu dedim. 453 milyar dolar borcumuz var. Ödeyeceğiz ama bunlar betona yatırdı, ben borç alırsam fabrikalara üretime yatıracağım dedim.

‘Haddini bilen cumhurbaşkanı olacağım’

‘Yıldırım’a bayılıyorum’

“Bu kampanyanın en neşeli adamı Binali Yıldırım, bayılıyorum. Canım sıkıldığı zaman, ‘koyun bir Binali Yıldırım kasedi de seyredelim’ diyorum. Bir insan düşünün, kendini imha ediyor, yok olmak için uğraşan bir adam.”

‘Gözlerim yollarda kaldı çakma usta’

“Erdoğan, bana ‘çırak’ diyor. Desem ki Erdoğan madem ustasın, benimle bir televizyon kanalına çık. Gelecektir diye bekliyorum, gözlerim yollarda kaldı, usta. Çakma usta. Cesaretin, bilgin mi yok, gel karşıma gel. Ben sana demedim mi her kuşun eti yenmez diye. Benim 30 sene önce yazdığım kitabı almış, ‘burada erotik sözler var’ diyor. Var, sana mı soracağım? Sen Necip Fazıl’ı hiç okumadın mı, şiirden ne anlarsın cahil adam. Ben senin gibi değilim, dün dediğimi bugün demedim demem. Yazdım, ben yazdım. Var mı itirazın? Benim bütün hayatımı didik didik ettiler, bir şey yok. Ne bulacak. Bunları görünce, ‘Tarzan zorda’ diyorum. Bu iş oldu.”

Haberin Devamı

‘Kekler şekersiz olacak demek ki’

Hatay’ın ardından gittiği Antalya’da 102’nci mitingini gerçekleştiren İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30’a yakın miting yaptığını aktararak “Türkiye’de bir yorgun adam var bir de taze kan var. Türkiye’nin devasa sorunlarını yorgun bir adam çözemez” dedi.

İnce, “Turizmi 12 aya yayacağız. Hedefimiz 5 yıl içinde 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri. Kışın askıda kalan turizm personelini teşvikten yararlanacağız. Barışçı politikayla turizmi güçlendireceğiz” diye konuştu. İnce, “Erdoğan’ın heyecanı kalmamış. İnsanlara tepeden bakıyor, kibirli biri. Atanmak isteyen birine ‘Git seni Kılıçdaroğlu atasın’ diyor. Genç çocuğa katlanıver. Partisinin adı Adalet ve Kalkınma. Adaleti unuttu, kalkınmayı da, kek var diyor. Çay ve kek Yalova Seyahat’te de var, otobüs mü işletiyorsun? Mars’ta maden arayacağız diyorum o kıraathane açıp kek yiyeceğiz diyor. Şeker fabrikalarını da sattı demek ki kekler şekersiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Davul zurnayla dönecekler’

“Cumhurbaşkanı olduğumda bir; piyasalara güven gelecek. İki; faizler, dolar, euro, enflasyon düşecek. İşsizlik azalacak, milli gelir artacak, üretim ve istihdam artacak, barış gelecek, Suriyeliler evlerine davul zurnayla gidecek. Hukukun üstünlüğü gelecek.”