Gündem Türkiye şehitlerini uğurluyor

Türkiye şehitlerini uğurluyor

12.12.2016 - 10:56 | Son Güncellenme:

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisleri Mehmet Atıcı ile Adem Oğuz için memleketleri Adana'da tören düzenlendi. Saldırıda şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Hakan Tanrıkulu ise bugün memleketi Sinop'un Durağan İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şanlıurfa ve Samsun'da da şehit acısı vardı. Şanlıurfa 4 şehit polis için tören düzenlendi... Şehit Akhisarlı polis memuru Ali Aksoy’un babası Ömer Aksoy ise yaptığı açıklamada bir oğlunu daha şehit vermeye hazır olduğunu belirterek, “Vatan sağ olsun. Bu hainlere, bu memleket pabuç bırakmayacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Haşim Usta'nın Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun naaşı, Zonguldak'taki baba ocağına  getirildi Şehit Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle son  yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında önceki gece düzenlenen terör saldırısında şehit olan polisler Mehmet Atıcı (22) ve Adem Oğuz'un (30) Türk bayrağına sarılı naaşları, Merkez Sabancı Camisi'ne getirildi. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından, Adana İl Müftüsü Arif Gökce, cenaze namazlarını kıldırdı.

Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Şehitlerin yakınları, törende göz yaşı döktü, zaman zaman baygınlık geçirenler oldu.
Evli ve bir çocuk babası olan şehit Adem Oğuz'un 15 Haziran 2013'ten bu yana İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi. Oğuz'un naaşı, törenin ardından, babası Selim, eşi Belkıs ve annesi Yeter'in gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere Aladağ ilçesine gönderildi. Bekar olan ve 7 Temmuz 2016'dan bu yana İstanbul'da çalışan şehit Mehmet Atıcı'nın cenazesi de defnedilmek üzere İmamoğlu ilçesine gönderildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT BABASINDAN TOKAT GİBİ SÖZLER

İstanbul’daki hain terör saldırısında şehit olan Akhisarlı polis memuru Ali Aksoy’un babası Ömer Aksoy, bir oğlunu daha şehit vermeye hazır olduğunu belirterek, “Vatan sağ olsun. Bu hainlere, bu memleket pabuç bırakmayacak” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş’ta Vodofone Arena yakınlarında terör örgütü PKK’nın uzantısı TAK tarafından üstlenilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Ali Aksoy’un (26) Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Sarıçalı Mahallesi’ndeki baba ocağında yas var. Şehit evinin etrafı Türk bayrakları ile donatılırken, şehit evinde Kur’an-ı Kerim okundu. Şehit babası Ömer Aksoy evlerinin avlusunda taziyeleri kabul etti. Teröre lanet okuyan baba Aksoy, “Vatan sağ olsun. Yapacak bir şeyimiz yok. Ama bu hainlere bu memleket pabuç bırakmayacak. Allah’ım kötülere fırsat vermesin” dedi.

Türkiye şehitlerini uğurluyor
?

Haberin Devamı

"GEREKİRSE DİĞER OĞLUM DA ŞEHİT OLMAYA HAZIR"

Bir oğlunun daha olduğunu ve gerekirse onun da vatana şehit olmaya hazır olduğunu kaydeden Aksoy, şehit oğluyla yaptıkları son konuşmayı anlattı. Aksoy, “En son konuştuğumuzda, ‘bugün izinliyim. Yarın maç olursa oraya gideceğim’ dedi. Ertesi gün akşam işte... Her gün görüşüyorduk akşamları 11’de. O gün akşam 10 buçukta olayı duyunca telefonla arka arkaya aradık. Cevap vermeyince kendimiz gittik. Hain saldırı sonucu şehit olmuş. Nerede hain varsa Allah onların cezalarını versin. Allah onları Kahhar ismiyle kahru perişan etsin. Diyecek bir şey bulamıyorum. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Öte yandan, dün akşam saatlerinde Manisa’ya getirilen şehit Ali Aksoy için Akhisar ilçesine bağlı Sarıçalı Mahallesi Aşağı Yeni Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlenecek.

CENAZEYE BAŞBAKAN YILDIRIM KATILDI
Beşiktaş Vodafone Arena yakınında önceki akşam gerçekleşen terör saldırısında şehit olan Emniyet Amiri Yıldırım için Kadıköy Fikirtepe Mahallesi'ndeki İhsaniye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yıldırım'ın cenazesi ilk önce Fikirtepe'de baba evine getirildi. Vatandaşlar burada büyük boy Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz" sloganları attı. Evinin önünde helallik alınmasının ardından şehit Yıldırım'ın tabutu, mahalledeki arkadaşları tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde İhsaniye Camisi'ne getirildi. Bu sırada vatandaşlar, terörü lanetleyen sloganlar attı. Şehit Yıldırım'ın annesi Perihan, babası Mustafa ve eşi Gülümser ile çocukları Buğra ve Dilara Yıldırım da şehit Emniyet Amiri Yıldırım'ın cenazesine eşlik eden vatandaşlarla birlikte camiye geldi. Şehit Yıldırım'ın cenaze törenine, Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Yıldırım, camiye geldiğinde şehit Emniyet Amiri Yıldırım'ın ailesine taziyelerini iletti. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla birlikte şehit Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verdi. Vatandaşlar, Yıldırım'ın tabutunu cenaze aracına taşırken, tekbir getirdi. Yıldırım, camiden ayrılmadan önce de şehit Yıldırım'ın annesi Perihan ve eşi Gülümser Yıldırım'a tekrar taziyelerini iletti. Şehit Yıldırım'ın cenazesi, defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne uğurlandı.

Haberin Devamı

10 BİN KİŞİ UĞURLADI
Bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Hakan Tanrıkulu, bugün memleketi Sinop'un Durağan İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşen 3 yıllık polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, Sinop'un Durağan İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Feryat ve ağıtların arşa yükseldiği evin önündeki törenin ardından şehidin cenazesi tören için İsmail Bey Camii önüne getirildi. Buradaki törene Sinop Valisi Hasan İpek, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, protokol üyeleri, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Törende anne Ayşe Tanrıkulu ve baba Bekir Tanrıkulu ayakta durmakta güçlük çekerek gözyaşlarına boğuldu. Anne Ayşe Tanrıkulu, oğlunun fotoğrafını öperek, "Nasıl kıydılar sana yavrum. Senin acına nasıl dayanacağım" diyerek ağıt yaktı. Şehit polis Hakan Tanrıkulu, kılınan cenaze namazı ardından Durağan Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"SENİ BENDEN AYIRDILAR"
İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşen polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu aktı.

ŞEHİT ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Şehit olan polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu'nun naaşları Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada düzenlenen törene, Törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, protokol üyeleri ve şehitlerin yakınları katıldı. Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken, Şehit Osman Börklüoğlu'nun eşi Özge Börklüoğlu'nu yakınları teselli etti. Anne Yeter Börklüoğlu ise "Ciğerim, Osman'ım" diyerek gözyaşı döktü

KİLİS'TE ŞEHİDE VEDA
Şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Ali Osman Şahin'in cenazesi, memleketi Kilis'te gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit polis Ali Osman Şahin için öğle vakti Kayabaş Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali İsmail Çataklı, milletvekilleri Reşit Polat ile Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, şehidin annesi Döne Şahin, kardeşleri, polisler, askerler ve çok sayıda kişi katıldı.

Babası Ali Şahin'in vefat ettiği şehit polisin Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Bekar ve 2 yıldır İstanbul'da görevli olduğu belirtilen şehit polis Ali Osman Şahin'in cenazesi, burada kıldırılan cenaze namazının ardından helallik alınarak, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

NİĞDE ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Bora Çelik'in cenazesi, memleketi Niğde'nin Bor İlçesi'nde törenle toprağa verildi. İlçe merkezindeki Bor Paşa Cami'nde düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, milletvekilleri, çok sayıda kişi ve şehidin ailesi katıldı. Bekar olan ve 4 ay önce göreve başlayan şehit polis memuru Bora Çelik'in güçlükle ayakta duran babası Nuri, annesi Rahime Çelik'i, yakınları teselli etmeye çalıştı.

BAKAN'DAN HATIRA ORMANI İSTEDİ
Törene polis şapkasıyla katılan şehit annesi Rahime Çelik, kendisine başsağlığı dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan oğlunun adının verileceği hatıra ormanı istedi. Şehidin cenazesi törenin yapılacağı alana getirildiğinde yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis Bora Çelik'in cenazesi, Bor İlçe Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

YAVRUM BÖYLE Mİ GELECEKTİN
5 aylık polis memuru, 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın cenazesi, Isparta'daki evine getirildiği sırada babası Şerafettin Öcal, "Yavrum böyle mi gelecektin?" diyerek gözyaşı döktü. Anne Keziban Öcal ise "Ağlama yavrum" diye tabuta sarılıp ağladı. Şehit polis memuru Durmuş Öcal'ın cenazesi gece yarısı Isparta'ya getirilerek Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulaması Hastanesi morguna konuldu. Bugün saat 11.00'de dualarla morgdan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, merkez Doğancı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Yüzlerce kişinin gözyaşlarıyla karşıladığı cenaze aracı baba evine getirildiğinde duygulu anlar yaşandı.

"AĞLAMA YAVRUM"
Şehidin babası Şerafettin Öcal ile annesi Keziban Öcal'ın feryatları yürek yaktı. Şerafettin Öcal oğlunun tabutuna dokunup, "Yavrum böyle mi gelecektin" diye gözyaşı döktü. Kadın polis memurlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan Keziban Öcal da cenaze aracına çıkıp oğlunun tabutuna sarıldı. "Ağlama yavrum" diye tabutu bırakmayan anne daha sonra araçtan indi. Ardından dualar eşliğinde şehidin cenazesi tören için Isparta Valiliği önüne götürüldü. Şehit polisin ağabeyinin Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde uzman çavuş, ablasının ise İstanbul'da hemşire olarak görev yaptığı belirtildi.

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü ve Beşiktaş Kongre üyesi Vefa Karakurdu'nun naaşı baba ocağına getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracı ile şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı konvoy eşliğinde Ereğli ilçesi Akarca Mahallesi'ndeki baba evine getirildi, burada Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Helallik alındığı sırada şehit emniyet müdürünün eşi Emel, çocukları Kaan ve Duru, annesi Sabriya, babası emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Ayakta durmakta zorluk çeken anne Sabriya yakınları tarafından sakinleştirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin ayyıldızlı bayrağa sarılı naaşı Bozhane Camisine getirildi. Şehidin cenazesi, ikindi vaktinde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

AİLENİN TEK ÇOCUĞUYDU
İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Ahmet Alan'ın (24) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verildi. Sorgun Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Alan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınması için Yenidoğan Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin babası Polat ve annesi Zehra Alan ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Daha sonra şehit polis için belediye meydanında cenaze töreni düzenlendi. Ahmet Alan'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Vali Yardımcısı Nevzat Şengök, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, emniyet görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Bekar ve ailenin tek çocuğu olan Alan'ın, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde 2 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

MESLEKTAŞLARININ OMUZLARINDA SONSUZLUĞA UĞURLANDI
İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları Okan Doğan ve Hamdi Dikmen, memleketleri Malatya'da toprağa verildi. Şehitler Doğan (22) ve Dikmen'in (28) naaşları, İstanbul'daki işlemlerinin ardından memleketleri Malatya'ya getirildi. Malatya Şehir Mezarlığındaki törende şehitlerin naaşları, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra katafalka konuldu. Törene, şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, belediye başkaları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker, polis ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehit yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Bakan Tüfenkci, şehit yakınlarına sarılarak sakinleştirmeye çalıştı. Şehit polis memuru Doğan'ın babası Yusuf metanetini korurken, annesi Nadriye ve kardeşleri şehidin resmini eline alarak, öpüp tabuta sarıldı. Gözyaşı döken anne Nadriye Doğan, "Oğlum, yavrum" diyerek ağıt yaktı.

"SEN BENİ HİÇ ÜZMEDİN OĞLUM"
Baba Yusuf Doğan ise "Sen beni hiç üzmedin oğlum, güle güle git, orada görüşürüz. Mekanın cennet olsun evladım." diyerek oğlunun tabutunu öptü. Şehitlerden Dikmen'in annesi Elif, kardeşleri Nevzat, Ebubekir ve yakınları da uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törene katılan çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı. İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı namazın ardından şehitlerin naaşları bir süre omuzlarda taşındı. Şehit Doğan'ın naaşı düzenlenen törenin ardından Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Bakan Tüfenkci, şehidin babası Yusuf Doğan'a tabut üzerindeki Türk bayrağını ve oğlunun fotoğrafını verdi. Şehit Dikmen'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Battalgazi ilçesi Alişar Mahallesi'ne mezarlığına gönderildi. Babası Abuzer Dikmen'in 15 yıl önce vefat ettiği, bekar olduğu ve koyu Beşiktaş taraftarı olduğu belirtilen şehit Dikmen'in, yaklaşık 3 aydır İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi. ekar ve evin tek erkek çocuğu olan şehit polis memuru Doğan'ın ise yaklaşık 2 yıldır İstanbul'da görev yaptığı belirtildi.

3 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI
Yaklaşık 3 ay önce göreve başladığı öğrenilenilen şehit polis memuru Uğur Ürker'in cenazesi memleketi Eskişehir'de defnedildi. 29 yaşındaki şehit Ürker'in Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'nin bahçesine getirildi. Şehidin babası Mehmet, annesi Ülviye ve ağabeyi Tayfun Ürker, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Törene şehidin ailesi ve yakınları, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Göksel Kahya, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan namazın ardından şehit Ürker'in naaşı, polislerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Cenaze aracının geçişi sırasında şehidin annesi Ülviye Ürker, kendisini teselli eden kadın polise ''Ağlamayacağım.'' dedi. Bakan Nabi Avcı da şehidin babası Mehmet Ürker'in elinden tutarak tekbir getirdi.

Yazarlar