Gündem Hakkâri şehitlerine gözyaşlarıyla veda

Hakkâri şehitlerine gözyaşlarıyla veda

01.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen bombalı tuzakla şehit edilen Uzman Çavuş İzzet Taşbaş ile Uzman Onbaşı Yunus Arda, memleketlerinde gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze töreninde şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı

Hakkâri şehitlerine  gözyaşlarıyla veda

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu önceki gün şehit düşen Uzman Çavuş İzzet Taşbaş ile Uzman Onbaşı Yunus Arda için Van’da tören düzenlendi. Törenin ardından İzzet Taşbaş’ın cenazesi memleketi Afyonkarahisar’a, Yunus Arda’nın cenazesi ise Erzurum’a gönderildi.

Haberin Devamı

Erzurumlu Uzman Çavuş Yunus Arda’nın merkez Aziziye ilçesine bağlı Ilıca mahallesindeki TOKİ konutlarında oturan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Keriman-Lütfü Arda çiftinin 3’ü erkek 4 çocuğundan biri olan 24 yaşındaki Yunus Arda’nın askerden geldikten sonra uzman çavuş olarak göreve başladığı ve Kurban Bayramı’ndan önce de nişan yaptığı bildirildi.


‘Kuzum, aslanım benim’

Oğlunun şehit olduğundan habersiz eşi Keriman ve küçük oğlu Muhammet ile komşuya giden Lütfü Arda, eve döndüklerinde toplanan kalabalığı görünce, tanıdıklarına neden burada toplandıklarını sordu. Anne Keriman Arda, ’Yok bir şey’ denilince eve çıktı. Kısa bir süre sonra da askeri yetkililer sağlık ekibi ile birlikte gelerek acı haberi verdi. Bir anda ağıt seslerinin yükseldiği şehit evine arkadaşları Türk bayrağı astı.

Haberin Devamı

Van’daki törenin ardından Erzurum’a getirilen şehit Arda’nın cenazesi, konvoy eşliğinde merkez Aziziye ilçesinin Ilıca mahallesindeki baba evine götürüldü. Tabutun başında toplanan yakınları ağıtlar yaktı. Cenaze daha sonra Ömer Nasuhi Bilmen Camisi’ne götürüldü. Şehit oğlunun tabutuna sarılan 4 çocuk babası Lütfü Arda, gözyaşlarını tutmadı. Acılı baba, “Rabbim kimseye böyle bir acı göstermesin. Kuzum, aslanım benim. Murat almadın hele düğünün olacaktı” dedi. Şehit Yunus Arda’nın cenazesi, Ilıca ilçesindeki şehitlikte toprağa verildi.


‘Sana kurban olurum’

Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş’ın Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Akçaköy’deki baba evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Taşbaş için Dinar ilçe merkezdeki Hükümet Konağı önünde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin annesi Saliha, eşi Ümmühan, dedesi İzzet Taşbaş ile ablası İlknur Aygünoğlu ve diğer yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. İlknur Aygünoğlu, “Kuzum al bayraklara mı sarılıp da geldin, yavrum duyuyor musun beni kuzum” diye feryat etti.

Şehidin adının yazılı olduğu kağıdı öpen Aygünoğlu, “Senin adına da sana da kurban olurum kuzum, Alperim, benim kardeşimi götürmeyin, Allah belanızı versin kardeşime mi kıydınız” diye ağladı. Şehidin annesi, eşi, kızları 14 yaşındaki Begüm ve 5 yaşındaki Ecrin ile ablası İlknur Aygünoğlu ile diğer yakınları tören başlamadan Akçaköy’deki baba evine gönderildi. 5 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreninde kadınlar da erkeklerle birlikte saf tuttu. Şehidin cenazesi helallik alınması için Akçaköy’deki baba evine götürüldü, sonra da köy mezarlığında toprağa verildi.