Gündem Hakkâri şehitlerini dualarla uğurladık

Hakkâri şehitlerini dualarla uğurladık

05.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan piyade sözleşmeli erler Süleyman Sevim, Orhan Özkan ile Sözleşmeli Onbaşı Muhammet Koç binlerce kişinin katıldığı törenlerle toprağa verildi.

Hakkâri şehitlerini dualarla uğurladık

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde önceki gün şehit olan piyade sözleşmeli erler Süleyman Sevim (25), Orhan Özkan (29) ile Sözleşmeli Onbaşı Muhammet Koç (28) gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi. Şehit Koç’un nişanlısı Ayyüce Önal (23), cenaze töreninde ağabeyine sarılarak “Baktığım her yerde, her insanda, çiçeklerde bile Muhammet’i görüyorum. Dünya bana dar geliyor” diye ağıt yaktı. Şehit Sevim’in de sözleşmesinin bitmesine 2 ay kaldığı, Kırşehir’e dönünce nişan yapmayı planladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki sınır bölgesinde yol güvenliğini sağlayan askerlere, Irak’ın kuzeyindeki Basyan bölgesinde bulunan PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit olan piyade sözleşmeli erler Süleyman Sevim (25), Orhan Özkan (29) ile Sözleşmeli Onbaşı Muhammet Koç’un (28) cenazeleri, Hakkari’de düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

‘Benim bebeğimdi’

Şehit Muhammet Koç’un (28) cenazesi, Adana Havalimanı’ndan alınarak törenin düzenleneceği Merkez Sabancı Camii’ne getirildi.

Şehidin nişanlısı Ayyüce Önal (23), ağabeyine sarılarak “Baktığım her yerde, her insanda, çiçeklerde bile Muhammet’i görüyorum. Dünya bana dar geliyor. O benim bebeğimdi, içim, ciğerim yanıyor” diye uzun süre ağıt yaktı. Önal, ardından şehit nişanlısının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak öptü. Şehit Muhammet Koç’un annesi Rukiye Koç ve çok sayıda yakını da tabuta sarılıp ağladı. Şehidin baygınlık geçiren kardeşlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin naaşı, Asri Mezarlık Şehitliği’nde toprağa verildi. Yaklaşık 5 yıldır askeriyede görev yapan Koç’un, doğu görevinin bitmesine 4 yıl kaldığı, son olarak da bir ay önce izinli olarak babaevine geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit Süleyman Sevim’in (25) naaşı da helikopterle Kırşehir Ahi Stadyumu’na getirilerek burada karşılama töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra Cacabey Camii’ne getirildi, aynı yerdeki Cacabey Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi, yakınları, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile çık sayıda kişi katıldı. Şehit babası Yunus Sevim, taziyeleri kabul etti.

Tabuta kapandı

Burada öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin annesi ve kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

4 kardeşten 2’ncisi, bekar olan şehit Sözleşmeli Piyade Er Süleyman Sevim’in cenazesi daha sonra Kırşehir merkeze bağlı Dedeli köyüne götürüldü ve burada gözyaşları arasında toprağa verildi. -DHA, AA

Haberin Devamı

Hakkâri şehitlerini dualarla uğurladık

Fotoğrafını öptü

Şehit Orhan Özkan’ın cenazesi hellalik alınması için Kayseri’nin Talas ilçesindeki Mevlana Mahallesi’nde eşi Özlem, annesi Hatice ve 5 yaşındaki kızı Elif’in yaşadığı evin önüne götürüldü. Burada okunan duaların ardından şehidin cenazesi Kalemkırdı Camii’ne getirildi.

Burada oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan anne Hatice Özkan, “Orhan bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Annen sana kurban olsun. Kalk tabutundan gidelim Orhan” diye ağıt yaktıktan sonra fenalaştı. Şehit annesine sağlık görevlileri tabutun önünde müdahale etti. Şehidin küçük kızı Elif de babasının tabutunu önce okşadı, sonra da tabutun önündeki fotoğrafı öptü. Şehidin yakınları da tabuta dokunarak, gözyaşı döktü. Şehit Özkan’ın cenazesi, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

3 ‘gri’ PKK’lı öldürüldü

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yurt genelinde terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında 28 Mayıs-4 Haziran arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 14’ü ölü, beşi sağ, 11’i teslim olmak üzere 30 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada öldürülen PKK’lı teröristlerin, terörden arananlar listesinde gri listede yer alan “Berhudan” kod adlı Mustafa Şeker, “Soreş Van” kod adlı Barış Coşkun ile sözde doğu merkez gücü sorumlusu olduğu tespit edilen, “Kurtay Rovava” kod adlı Kaniar Müslim olduğu belirtildi.

Yazarlar