Dünya Halep yeniden ısınıyor

Halep yeniden ısınıyor

28.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeniden sıcak çatışmaların odağına yerleşen Suriye’nin Halep kentinde, rejim güçleri ile muhalifler, muhalifler ile radikal gruplar arasında saldırı ve çatışmalar meydana geldi.

Halep yeniden ısınıyor

Suriye devlet televizyonu SANA, rejim güçlerinin Halep’in doğusundaki Masaken Hanano mahallesini ele geçirdiğini bildirirken, ordu ise pazar öğleden sonra yaptığı açıklamada Masaken Hanano’nun doğrusundaki Jabal Badro mahallesinin de kontrol altına alındığını bildirdi. Bölgedeki aktivistler de, Beşar Esad’a bağlı güçlerin Masaken Hanano’yu ele geçirerek ateş hattını kontrol etmek anlamında önemli kazanım elde ettiğini söyledi.

İran da üs istiyor

Bölgenin el değiştirmesinin ardında da Hanano’da yaşayan 400 sivilin kentten kaçtığı da gelen bilgiler arasında. Rus haber sitesi Sputnik, rejim güçlerinin son 48 saatte ele geçirdiği bölgelerin 5 mahalle ile 2 binden fazla bina olduğunu iddia etti. Bölgedeki militanların kenti terk etmesi için Rus güçleri gözetiminde koridorlar açıldığı da aktarılırken, kenti terk etmek isteyen militanlarla buna engel olmak isteyen radikaller arasında çatışmalar çıktığı bildirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, İran’ın popüler gazetesi “Shargh”a konuşan İran Devrim Muhafızları generali Muhammed Hüseyin Baqeri, hem Suriye’ye hem de iç savaş yaşanan diğer Ortadoğu ülkesi Yemen’e donanma üssü kurmak istediklerini söyledi. İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan ise ülkedeki Hamedan Üssü’nü de Rus savaş uçaklarına açabileceklerini ve daimi olarak kalmaları için de Tahran’ın mevzuat değişikliğine gidebileceğini ifade etti.

Yazarlar