Gündem Halisdemir kabri başında anıldı

Halisdemir kabri başında anıldı

12.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz’da şehit olan Ömer Halisdemir, Niğde’deki kabri başında anıldı. Şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir Bakan Elvan’a Türk bayrağı ve Ömer Halisdemir’in fotoğrafının basılı olduğu tişört hediye etti

Halisdemir kabri başında anıldı

15Temmuz darbe girişimi günü şehit olan 249 kahraman 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ildeki mezarları başında dualarla anıldı. Hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehit Ömer Halisdemir, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabri başında anıldı.
Kabir ziyaretine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı şehit babası Hasan Hüseyin ile kardeşi Soner Halisdemir karşıladı. Baba Halisdemir ile bir süre sohbet ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdiklerini söyleyen Elvan, Ömer Halisdemir’in kabri başında dua edip mezarına karanfil bıraktı.
Elvan, aynı kabristanda bulunan ve mart ayında hayatını kaybeden şehidin annesi Fadimana Halisdemir’in de kabrini ziyaret etti.
‘Karıştırmasınlar’
Elvan, ziyaretin ardından vatan için iman dolu göğsünü siper eden kahraman yiğit şehit Ömer Halisdemir’in ve annesi Fadimana Halisdemir’in kabrini ziyaret ettiklerini söyledi. Elvan, şunları kaydetti: “Gerçekten bu aslanlar, kahramanlar, bu toprakları milletimiz için, ülkemiz için vatan yapmış ve bugüne kadar da bu millet hep istiklalini korumuş hiçbir zaman boyunduruk altında kalmamıştır. Eğer ezanımız susmuyorsa, al bayrağımız dalgalanıyorsa şehitlerimiz sayesindedir.”
Halisdemir’in Türkiye’nin kaderini değiştiren öncü şehitlerden biri olduğunu ifade eden Elvan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini başkalarıyla asla karıştırmasınlar. Bu millet ilelebet bağımsız kalmıştır” diye konuştu.
Baba Hasan Hüseyin Halisdemir de Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet erkanına teşekkür ettiğini belirtti.

Şehidin eşi Hatice Halisdemir’i beldedeki evlerinde ziyaret eden Elvan, daha sonra şehidin babaevine geçti. Elvan, Hasan Hüseyin Halisdemir’e Türk bayrağı ve Kuran’ı Kerim hediye etti. Halisdemir de Elvan’a Türk bayrağı ve Halisdemir’in fotoğrafının basılı olduğu tişört hediye etti.

Yazarlar