Gündem Halk meydanları terk etmiyor

Halk meydanları terk etmiyor

19.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyan kadın erkek, gencinden yaşlısına binlerce vatandaş, cuma gününden beri terk etmediği meydanlarda ‘demokrasi nöbeti’ tutuyor, meydanlar kırmızı-beyaz renkleriyle donatılıyor

Halk meydanları  terk etmiyor

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından halk meydanlardan ayrılmıyor. Önceki akşam da vatandaşlar, tüm kentlerde demokrasi nöbetini sürdürdü.
İSTANBUL: Taksim Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etmeye devam etti. Ellerinde Türk bayrakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterleri ve çeşitli dövizler taşıyan vatandaşlar sık sık darbe girişimi ve FETÖ aleyhine sloganlar attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı’da öne çıkan protestolarda vatandaşlar meydanlara sığmadı. Üsküdar Belediyesi tarafından, FETÖ’nün askeri darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kısıklı Caddesi’nde mevlit okutuldu. Vatandaşlar, ‘Millet burada darbeciler nerede’ sloganları attı.
İZMİR: Konak Saat Kulesi Meydanı’nda toplanan darbe karşıtı vatandaşlar gösterilerine devam ediyor. Sık sık idam isteriz sloganları atan kalabalığa çevre ilçelerden gelen eylemciler de destek veriyor. Konak Meydanı’na kurulan sahneden sık sık mehter marşları çalınıyor.

Halk meydanları  terk etmiyor


Provokasyon için önlem
MALATYA: Darbe girişimini protestoları sırasında araçlarla konvoy yapan kalabalıktan bazı kişiler Alevi vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Paşaköşkü ve Çavuşoğlu mahallelerinden geçerken, “Ak Partililer burada, Aleviler nerede?” diye bağırdılar. Bunun üzerine Paşaköşkü mahallesinde toplanan yaklaşık bin kişi araçlara gelenlere müdahale etmek istedi. Kısa süreli arbede yaşanırken mahalleye gelen polis, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Bu arada Alevi derneklerinin temsilcileri Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı arayarak bazı provokatörlerin olay çıkartmak için mahallelerine geldiklerini, acil önlem alınması gerektiği ilettiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da darbe karşıtı gösterilerin özellikle Alevi vatandaşların yaşadıkları mahallelerde provokasyona dönüşme ihtimalinin çok yüksek olduğunu, acilen önlem alınması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Polisin gruba müdahalesiyle Paşaköşkü Mahallesi’nde durumun sakin olduğu ve çoğunluğu Alevi mahalle sakinlerinin de evlerine çekildiği belirtildi.
Albayın eşi de vardı
KARABÜK: Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Sağlık Sen Karabük Şubesi’nce düzenlenen protestoya İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunulduktan sonra Kuran okundu. Daha sonra şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Sağlık Sen Karabük Şubesi Başkan Yardımcısı Bülent İpek’in basın açıklamasını okumasından sonra kalabalık dağıldı. Protestoda, darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Safranbolu 125’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan’ın eşi İlkay Arıcan da yer aldı.
Cep telefonlarının ışıklarını yaktılar
Adıyaman’da yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği gösteriler kapsamında vatandaşlar, Mimar Sinan Parkı önünde toplandı. Burada protokol ile birlikte yürüyüşe geçen kitle, Gölbaşı Caddesi ve Atatürk Caddesinden geçerek Valilik önüne kadar yürüdü. Valilik bahçesinde toplanan yaklaşık 80 bin kişi, cep telefonlarının ışıklarını yakarak, darbe aleyhine tezahüratlarda bulundu. Grup, sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye lehine slogan attı.
Mehteran takımı eşliğinde eylem
Kırıkkale’deki Cumhuriyet Meydanı’ndaki protestoya Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Ak Parti milletvekili Abdullah Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, meydanda toplanan binlerce kişiye hitaben yaptıkları konuşmalarda, halkın sabırlı olmasını istedi. Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı eşliğindeki protesto gösterisi gece geç saatlere kadar devam etti.

Başkentte darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan vatandaşlar, Kızılay’da toplandı. Yaşlı ve çocukların da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay’a geldi. Başbakan Binali Yıldırım da Ankara Kızılay Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.