Gündem Hamile kadın bebeği doğuramadan öldü

Hamile kadın bebeği doğuramadan öldü

27.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ikinci çocuğuna hamile 35 yaşındaki Zeynep Atakcı, ilçedeki Devlet Hastanesi’nde doğum sırasında bebeğiyle birlikte öldü.

Hamile kadın bebeği doğuramadan öldü

Hasankeyf Mahallesi’nde oturan Naci ve Zeynep Atakcı çifti, ikinci çocuk için gün sayarken, 9 aylık hamile Zeynep Atakcı’nın sancıları arttı. Akrabaları tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atakcı’nın sancıları yoğunlaşınca doğuma alındı.

Haberin Devamı

Ancak, doğum gerçekleşmeyince biraz daha beklemesi için servise gönderildi. Bu arada Atakcı’nın tansiyonu arttı, iddiaya göre doktorların müdahalede gecikmesi nedeniyle genç kadın kurtarılamadı.

‘İhmal yüzünden’

Eşi ve çocuğunu kaybeden Naci Atakcı ise cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Atakcı, şöyle konuştu: “Baldızım telefon açtı, ‘battaniye, elbise al hastaneye gel’ dedi. Aradan 5 dakika geçmedi ki tekrar arayıp ‘fenalaştı çabuk gel’ dedi. Ben gelip içeriye girmek istedim bırakmadılar. Zorlayarak içeriye girebildim. Girdiğimde eşim vefat etmişti. Baktım ki iki hemşire eşimin başında durmuş bekliyorlar. Ondan sonra doktorlar geldi. Eşim ihmal sonucu öldü.” Hastane yönetimi ise iddiayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.