Gündem Hamilelerin ortak derdi kasık ağrısı

Hamilelerin ortak derdi kasık ağrısı

24.04.2018 - 17:15 | Son Güncellenme:

Hamilelik baştan sona maceralarla, inişlerle çıkışlarla, heyecanlarla, meraklarla, zaman zaman da sıkıntılarla geçen bir süreçtir. Anneler bu sıkıntılı süreçte her ne kadar yılgınlık belirtisi gösterseler de konu doğacak çocukları olunca bir şekilde dayanmaya devam ederler. Bu yüzden daha önce tecrübe etmiş oldukları kasık ağrısı gibi bir durumu hamilelik sürecinde yaşadıklarında hafife almazlar. Önceden “üşütmektendir ya da adet dönemi ile ilgilidir” şeklinde geçiştirdikleri konu hamilelik süreçlerinde anneler için belki de büyük evham kaynağı olur.

Hamilelerin ortak derdi kasık ağrısı

Birçok hamile kasık ağrısından muzdarip

Haberin Devamı

Vücut, hamilelikte daha önce hiç girmediği bir forma girmeye başlıyor. Bünyede organlar da dahil birçok şey yer ve hatta görev önceliği bakımından farklı fonksiyonlara sahip oluyor. Bu organlardan biri olan rahim de yeni bir canlıya ev sahipliği yapmaya yavaş yavaş hazırlanıyor. Rahim içinde zamanla büyüyen bebeğin yaptığı basınç, uyguladığı kuvvet, salınan hormonlar ile kalınlığı ve yapısı değişen rahim bölgesi, hatta boşaltım ve sindirim kanalı da küçük çaplı da olsa birden fazla değişime maruz kalıyor. Bu değişimler de annenin iç dengesinde zorluklara yol açıyor. Bebeğin yerleşmesi ve zamanla hareket hâline geçmesi kasık ve karın ağrılarına yol açıyor.

Zaman zaman ya da her zaman olabilir

Hamileliğin başlangıcında yumurtanın rahme yerleşmesi sırasında ve sürecin sonlarına doğru yalancı doğum sancıları dediğimiz büyük çaplı ağrı ve acılar kasık bölgesinde oluşabilir. Kesin olarak şu dönemde kasık ağrıları yoğunlaşır diyebildiğimiz bir dönem yoktur, bu dönem kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Haberin Devamı

Hafife alınmamalıdır

Hemen herkeste olabilen bir rahatsızlık olduğu gibi bazı enfeksiyonların hatta düşük gibi sonuçların da ilk belirtileri olabilir. Bunlar sizin ve bebeğinizin sağlığı için dikkat edilmesi gereken sinyallerdir. Bu demek değildir ki her ağrı sizi korkutsun ama yine de siz tedbirinizi alın. Gaz sıkışması, sancısı ve zor dışkılama sonucu da oluşabilen kasık ağrısı bazı tehlikeli sonuçları da işaret edebilir. Bunlar arasında dış gebelik, düşük, plasentanın erken ayrılması, kanama, yüksek tansiyon, kramp ve benzeri farklı enfeksiyonlar sayılabilir

Yazarlar