Teknoloji Samsung’un Yeni İşlemcisi Ulaşılmaz Rekorı Kırdı!

Samsung’un Yeni İşlemcisi Ulaşılmaz Rekorı Kırdı!

01.12.2015 - 11:01 | Son Güncellenme:

Mobil işlemci konusunda son zamanlarda büyük bir atak gerçekleştiren Samsung, ürettiği Exynos 8890 yonga setiyle rekor kırmayı başardı... Android cephesinin en büyük telefon üreticilerinden olan Güney Kore merkezli Samsung, geliştirdiği...

Samsung’un Yeni İşlemcisi Ulaşılmaz Rekorı Kırdı

Mobil işlemci konusunda son zamanlarda büyük bir atak gerçekleştiren Samsung, ürettiği Exynos 8890 yonga setiyle rekor kırmayı başardı... Android cephesinin en büyük telefon üreticilerinden olan Güney Kore merkezli Samsung, geliştirdiği yonga setleriyle de oldukça başarılı işler ortaya koyuyor. Firma, yakın bir zamanda kullanımı yaygınlaşacak olan yeni yonga seti ile AnTuTu testinde rekor puan elde etmeyi başarmış durumda.

Haberin Devamı

Tüm rakiplerini geçen Exynos 8890, ayrıca böylelikle tüm gözleri üzerine çekti. AnTuTu testine göre Exynos 8890, 103692 puanı ile tüm zamanların en yüksek skorunu elde etmiş bulunuyor. Aynı testte bu zamana kadar en yüksek puanı alan yonga seti Huawei Kirin 950 idi. 79000 puana sahip olan Kirin 950'yi geçen 8890, ayrıca Note 5'te karşımıza çıkan 70000 puanlık Exynos 7420'yi de geride bırakıyor. Bünyesinde 4 adet özelleştirilmiş ARM çekirdeği bulunan Exynos 8890'da aynı zamanda 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer almakta. Yüksek performans elde edilmesi adın ince eleyip sık dokuyan Samsung, big.LITTLE formatını kullanmakta. Grafik konusunda gücünü Mali-T880 MP12'ye borçlu olan yonga seti, Exynos 7420'den tam yüzde 30 daha performanslı ve yüzde 10 oranında daha az enerji tüketiyor.

Haberin Devamı

Yani epey bir gelişmenin söz konusu olduğundan bahsedebiliriz. Bu arada şunu da belirtmeden geçmeyelim; bahsi geçen testin gizemli bir cep telefonu üzerinde denetlendiği ortaya çıktı. Bu da Samsung'un Galaxy S7 için var olan çalışmalarını hızlandırdığı anlamına geliyor. Yeni modelini yakında gözler önüne sermesi beklenen firmanın şubat ayında etkinlik düzenleyeceğini hatırlatalım.

Yazarlar