Dünya Hasta tutuklu serbest

Hasta tutuklu serbest

14.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanser nedeniyle midesinin dörtte üçü alınan ve durumu ağırlaşan Avcı, CHP’li Yarkadaş’ın Bakan Bozdağ’la diyaloğu sayesinde tahliye edildi

Hasta tutuklu serbest

Silivri Cezaevi’nde tutulan kanser hastası Kemal Avcı’nın önceki günkü sürpriz tahliyesinde CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, Avcı’ya ait raporları ve ailenin taleplerini içeren başvurusu aktarmasının etkili olduğu ortaya çıktı.
Midesinin dörtte üçü alınan kanser hastası Avcı, önceki gün Adli Tıp Kurumu’na sevkinin ardından tahliye edildi. Alınan bilgilere göre Yarkadaş kendisine Avcı’nın ailesi aracılığıyla ulaşan raporlar ve mektuplar ile Avcı’nın tahliye talebini içeren yazılı bir başvuruyu bakanlığa yaptı. Yarkadaş’ın Avcı’nın gardiyanlar tarafından darp edildiği bilgisini de yetkililere ilettiği belirtildi. Yarkadaş’ın başvurusunda, “Avcı’nın sağlık koşulları cezaevinde kalmasına olanak tanımıyor. Adli Tıp’a sevki yapılırsa bu ortaya çıkacaktır” denildiği kaydedildi. Bunun üzerine Bozdağ’ın başvuru kendisine ulaşır ulaşmaz bürokratlarına talimat verdiği, ilgili bürokratların Yarkadaş ile temasa geçerek, “Bakan Bey durumu inceletiyor, yasal prosedür çerçevesinde gereken yapılacak” bilgisi verdiğini ifade edildi.
‘Görevimi yaptım’
Önceki gün Adli Tıp Kurumu’na sevkedilen Avcı’nın tahliyesi de gerçekleşti. Gelişmeler üzerine Yarkadaş, önceki akşam Bakan Bozdağ’ı arayarak duyarlılığı için teşekkür etti. Bozdağ’ın da “Durumu incelettim, görevimi yaptım” dediği kaydedildi.
Yarkadaş Milliyet’e, “Kemal Avcı gibi daha çok tutuklu var. Çok sayıda mektup geliyor. Şu anda bir kişi çıkartıldı ama cezaevinde onlarca Kemal Avcı var. Siyaset yapma derdinde değiliz. Bir insanan hayatı söz konusuydu. Kanunun uygulanmasını talep ettik” ifadesini kullandı.