Gündem Hastaneden bebek çaldılar

Hastaneden bebek çaldılar

20.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’de yeni doğan ikiz bebeklerden birini kaçırdılar. Erkek bebek 2 saat sonra bulunarak ailesine teslim edildi

Hastaneden bebek çaldılar

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Yeni Doğan Servisi’nde bulunan ikiz bebeklerden erkek olanı, iddiaya göre bebeği işitme testine götüreceğini söyleyen bir kadın tarafından çalındı.

Haberin Devamı

Fatma Bozkurt, önceki gün saat 09.00’da Çanakkale Devlet Hastanesi’nde biri kız diğeri erkek ikiz bebek dünyaya getirdi. Yeni Doğan Servisi’nde yatan bebeklerden erkek olanı, iddiaya göre dün sabah saat 10.30 sıralarında servise gelen beyaz önlüklü, esmer bir kadın tarafından işitme testi için götürüleceği söylenerek alındı.

Yanında bir başka kadınla hastaneden çıktığı belirtilen kadın, bebekle birlikte ortadan kayboldu. Polis geniş çapta araştırma başlattı. Bebek, öğle saatlerinde bulunarak ailesine teslim edildi. Bebeği çalan kadının adının S.Y. olduğu, annesi Z.Y. ile birlikte hastaneden ayrıldığı öğrenildi.

Düşük yapmış

Bu iki kadının bebeği, azmettirici olduğu öne sürülen A.Ç. adlı kadına teslim ettiği belirtildi. Düşük yaptığı ve sağlık sorunları bulunduğu ileri sürülen A.Ç.’nin, bebekle birlikte Aile Sağlığı Merkezi’ne gidince yakalandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Bebeği kaçırdığı öne sürülen hemşire kıyafetli S.Y.’nin, bir gün önce de hastaneye geldiği, burada keşif yaptığı iddia edildi. Düşük yaptığı öne sürülen A.Ç.’ye, bebeğin ailesinin olduğu hastanede ilk müdahalenin yapıldığı, ardından S.Y. ve Z.Y. ile emniyete götürüldüğü kaydedildi.