Gündem Hava balonları sert iniş yaptı: 49 yaralı

Hava balonları sert iniş yaptı: 49 yaralı

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ürgüp’te ters rüzgâr nedeniyle 3 sıcak hava balonu sert iniş yaptı, çoğunluğu turistlerden oluşan 49 kişi yaralandı. Pilotlardan biri verdiği ifadede, “Kalkıştan bir müddet sonra sulu kar yağışı ve ters rüzgâr aldık” dedi

Hava balonları sert  iniş yaptı: 49 yaralı

Nevşehir’de dün Kapadokya bölgesinin çeşitli yerlerinden havalanan onlarca balondan 3’ü, hava koşullarının aniden değişmesi, kar yağışının başlaması ve rüzgarın sert esmesiyle sürüklendi. 3 balon, Ürgüp ilçesi Sofular Köyü yakınlarındaki bölgeye sert iniş yaptı. Aralarında Çinli ve Avrupalı turistlerin çoğunlukta olduğu 3 sıcak hava balonundaki 49 kişi yaralandı. Yaralılar, Nevşehir Devlet Hastanesi ile kentteki özel hastanelerde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri sıcak hava balonlarının pilotlarının ifadesini aldı.

‘Pilotaj hatası yok’

Pilotlardan biri verdiği ifadede, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Göreme’den kalkış yaptığımız 07.00 sıralarında hava oldukça dingindi. Meterolojik verilere göre kalkış yaptıktan bir müddet sonra önce sulu kar yağışı ardından da ters rüzgar aldık. Balonlar kontrolümüz dışı sürüklendikten sonda Ürgüp ilçesi Sofular Köyü yakınlarında sert bir iniş yaptık. Herhangi bir pilotaj hatası olmamıştır. Biz bu duruma ‘Hava patlaması’ diyoruz. Hava patlayınca böyle bir olay yaşadık” dedi.