Geri Dön

Havuçlu Cezerye Tarifi

Havuçlu cezerye nasıl yapılır, bu sorunun cevabını sizin için yanıtladık. Çocukluğunuzu yeniden hatırlatacak havuçlu cezerye için malzemeleri hazırlayın. Yapımı çok basit olan havuçlu cezeryenin içerisinde fazla şeker olmadığı afiyetle tüketebilirsiniz. Peki, havuçlu cezerye nasıl yapılır? İşte havuçlu cezerye tarifi...

Havuçlu Cezerye Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

7-8 adet soyulmuş ve rendelenmiş havuç
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
2 paket sade bisküvi
5-6 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
Üzerini bulamak için hindistan cevizi

Havuçlu Cezerye Nasıl Yapılır?

Çocukluğunuzu hatırlatacak nefis bir tarifimiz var! Evinizde kolayca yapabileceğiniz enfes havuçlu cezeryeyi mutlaka deneyin. Peki, havuçlu cezerye nasıl yapılır?

1. adım: Rendelenmiş havucu tencereye alıp seker ve sıcak suyla birlikte karıştırıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

2. adım: Piştiğinden eminseniz ocağın altını kapatıp tarçınıyla vanilyasını ilave edip karıştırın ve biraz ılımaya bırakın.

3. adım: Elinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde çekilmiş ceviz içini ve yine ister elinizde ister rondoda çektiğiniz bisküvileri ilave edip elinizle karıştırın.

4. adım: İçerisine iri antep fıstığı ekleyin ve ister top yapın, ister borcama yayın.

5. adım: Yaydığınız cezeryeyi bıçak yardımıyla kare şeklinde kesin

Son adım: Daha sonra hindistan cevizine bulayip tepsiye dizin.

Püf noktası: Eğer karışım elinize yapışacak olursa, küçük bir tabağa su koyup elinizi ara ara suya hafif batirabilirsiniz. Bisküviler, hafif iri parçalı olacağı için un haline getirmeden mutlaka rondoda çekin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber