Gündem HDP binasına silahlı saldırı

HDP binasına silahlı saldırı

19.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Genel Merkezi binasına dün saat 04.00’te silahlı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıyla ilgili olarak iki zanlı gözaltına alındı. Polis üçüncü şüpheli şahsın peşinde...

HDP binasına silahlı saldırı

HDP’nin Ankara milletvekili adaylarını tanıttığı günün gece yarısından sonra Büklüm sokakta bulunan HDP Genel Merkezi’ne silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı haberini Sırrı Süreyya Önder, twitter’dan duyurdu. Önder, saldırının saat 04.00 sularında meydana geldiğini ancak olay yeri inceleme ekiplerinin yeni geldiğini belirtti. Alınan bilgiye göre parti genel merkezine, bir araçtan kimliği belirsiz kişilerce silahla ateş edilmesi üzerine parti tabelası ve bayrağına kurşun isabet ederken, parti genel merkezi duvarında da saçmalardan dolayı hasar meydana geldi. İhbar üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büklüm Sokak’taki genel merkez binasına gitti.
Kameralardan tespit edildi
Saldırının kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Kamera kayıtlarında 03.07.46’da plakası görülmeyen beyaz renkli Opel Corsa bir aracın Tahran Büyükelçiliği’nin de bulunduğu Büklüm sokağa giriş yaptığı ve HDP Genel Merkezi’ne araç içinden ateş açıldığı, genel merkez önünde nöbet tutan polis kulübesindeki polisin anında dışarı çıkarak, saldırganlara silahla karşılık verdiği görüldü. Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından aracın plakası tespit edildi. Düzenlenen operasyonda saldırganlar olduğu öne sürülen K.B.Ş ve B.K. gözaltına alındı. Zanlılarnı biri evinde diğeri ise sokakta gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte olayda kullanılan araç ve silah da ele geçirildi. Zanlılardan B.K.’nın daha önce de HDP genel merkezine molotof atma ve bıçak fırlatma olaylarını gerçekleştirdiği ve bu suçtan sabıkası bulunduğu öğrenildi.
Zanlı K.B.Ş ve B.K., kendilerini “milliyetçi ve muhafazakar” olarak tanımladıkları ve “Türkiye’de son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerden ve gidişattan rahatsızlık duydukları” için saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği, 3’üncü kişinin de arandığı öğrenildi.
Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı arayarak saldırıyı kınadığını belirtti.