Siyaset HDP’li Hezer’i Önder savunacak

HDP’li Hezer’i Önder savunacak

14.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Ankara Milletvekili, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, “devamsızlık dosyasına ilişkin olarak” HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk adına bugün Karma Komisyon’da savunma yapacak.

HDP’li Hezer’i  Önder savunacak

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Toplantıda, HDP’li Öztürk’ün devamsızlık dosyasına ilişkin komisyon bünyesinde kurulan Hazırlık Komisyonu raporu görüşüldü.
Hazırlık Komisyonu’nun başkanlığını yapan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Öztürk’ün izinsiz ve mazeretsiz olarak bir ay içinde beş birleşim TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmadığının” tespit edildiğini kaydetti. Komisyon Başkanı Şentop, HDP’li Öztürk’e savunmasını yapması için yazı yazdıklarını, ancak Öztürk’ün komisyona gönderdiği yazıda, “komisyonda bizzat bulunamayacağını, kendisini HDP Ankara Milletvekili Önder’in savunacağını belirttiğini” kaydetti. Önder’in de komisyona gönderdiği yazıda, “Öztürk’ün savunmasını üstlendim, hazırlanmam için süre verin” denildiğini belirten Şentop, Önder’in bugün yapılacak toplantıda savunma yapacağını söyledi. Ayrıca HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın dosyasını görüşmek için 5 kişilik Hazırlık Komisyonu da kuruldu. Komisyon, hazırlayacağı raporunu Karma Komisyona sunacak.

Haberin Devamı