Gündem HDP Sincan binasına saldırı: 5 yaralı

HDP Sincan binasına saldırı: 5 yaralı

23.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da 10-15 kişilik bir grup HDP’nin Sincan ilçe binasını tahrip etti. Olayda 5 kişi darp edildi, başından ve bacağından darbe alan 2 kişi hastanelik oldu

HDP Sincan binasına  saldırı: 5 yaralı

Ankara’da HDP Sincan ilçe başkanlığına gelen 10-15 kişilik bir grup, aralarında HDP Sincan İlçe Eşbaşkanı Akif Özaruğ’un da bulunduğu 5 kişiyi darp ederek başkanlığı tahrip etti. Başkanlığın bulunduğu binanın içine geçtiğimiz gün Ege Üniversitesinde bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Çakıroğlu’nun ismi yazıldı ve üç hilal yapıldı.
Bacağından aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Ramazan El ve kafasından aldığı darbeyle yaralanan Abdulcelil Katmankaya Sincan Fatih Devlet hastanesine kaldırılırken, o sırada başkanlıkta bulunan Hacı El ve Sibel Yılmaz’ın da hafif yaralandığı bildirildi. Saldırıda, ilçe başkanlığında Kobani için toplanan para da çalındı. MHP Sincan İlçe başkanı Sabri Can, saldırıyla bir ilgileri olmadığını belirtti. Olayla ilgili 8 kişinin eşgalinin belirlendiği ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Erzurum’da ise Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak için bir araya gelen ülkücüler, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından HDP il binasına doğru yürümek isteyince polis barikatıyla karşılaştı. Burada çıkan arbedede 3 HDP’li yaralandı.