Gündem Hedefimiz ayrımcılıktan arınmış bir toplum

Hedefimiz ayrımcılıktan arınmış bir toplum

21.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vatan Partisi İstanbul 1. Bölge 10. sıra milletvekili adayı Jale Yanılmaz, seçim öncesi Milliyet’in sorularını yanıtladı:

Hedefimiz ayrımcılıktan arınmış bir toplum

Vatan Partisi İstanbul 1. Bölge 10. sıra milletvekili adayı Jale Yanılmaz, seçim öncesi Milliyet’in sorularını yanıtladı:
Siyasi yaşamınız nasıl başladı?
Bugün beni Vatan Partisi milletvekili adayı olmaya taşıyan sürecin mimarları “Türk Gençliği” ve “Gezi Direnişi”dir. Gezi öncesi siyasete uzak biri değildim, oyumu layıkıyla kullanmaya gayret ediyordum. Ergenekon, Balyoz ve diğer davaları da yakından takip ediyordum. Gezi Direnişi sürecinde o dönem adı İşçi Partisi olan partimi yakından takip etme şansını buldum ve aktif çalışmak üzere İşçi Partisi’ne üye oldum.
Meclise girerseniz hangi konulara yoğunlaşmayı düşünüyorsunuz?
Bugün ülkemiz ekonomiden istihdama, tüketimden üretime, eğitimden bilime, sağlıktan güvenliğe, sanattan spora her konuda derin yaralar almış durumda. En temel ihtiyaç unsuru olan ekonomi ilk hedefimizdir. Milyonlarca insanımız kredi kartları ve banka kredileri borçları sebebiyle yasal takip altına alınmış ve mağdur halde. Giderler hızla artarken gelir düzeyleri neredeyse yerinde sayıyor. Bunun tek çözümü üretime dayalı bir ekonomi politikası geliştirmek. Özellikle iş hayatında, sağlıkta ve eğitimde terk edilmiş olan sosyal devlet anlayışını yeniden hayata geçireceğiz. Ulaşım, elektrik, su, barınma gibi yaşamsal ihtiyaçlarımız çok pahalı. Onları aşağı seviyelere çekeceğiz. Siyasi egemenlikten arındırılmış bir hukuk; tüm etnik, inanç, kültür ayrımcılığından arındırılmış bir toplum; bilimde sanatta ilerlemiş bir ülke hedefliyoruz.
Partinizin kadın aday politikası hakkında neler söylersiniz?
Bu konuda en samimi politikanın Vatan Partisi’nde olduğunu düşünüyorum. Milletvekili adaylarının yüzde 50’si kadın. Ev hanımı, akademisyen, hukukçu, iş kadını, gazeteci, sanatçı yani yaşamın her alanına temas etmiş kadınlar olarak; ülkemizi ve toplumumuzu medeniyete, özgürlüğe, bilgeliğe, zenginliğe, refaha, barışçıl ve adil bir geleceğe taşımak üzere bir araya geldik.

Haberin Devamı

Jale Yanılmaz kimdir?
1970 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Rize’de tamamladı. 17 yaşından beri İstanbul’da yaşıyor. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Farklı sektörlerde 11 yıl çalıştı. Ardından Arel Üniversitesi’nde Psikoloji Yüksek Lisansı ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programını tamamladı. Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Tüketici Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu üyesisi olarak faaliyet gösteriyor.

Yazarlar