Siyaset Helikopterle oy pusulaları taşındı

Helikopterle oy pusulaları taşındı

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı’nda oluşturulan Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezi’nde yurt genelinde seçimin huzur ve güven içinde yapılması için yoğun çaba gösterildi.

Helikopterle oy pusulaları taşındı

Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara 264 bin 526 polis, 195 bin 695 jandarma, 50 bin 793 güvenlik korucusu, 19 bin 993 gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere 531 bin 7 güvenlik personeli görev yaptı.

Haberin Devamı

Van’da kırsal alandaki bazı yerleşim yerlerine seçim görevlileri ve oy pusulaları askeri helikopterle taşındı. Van Jandarma Asayiş Filo Komutanlığı’ndan havalanan askeri helikopter, Konalga Jandarma Karakolu’ndan seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbaları aldı. Kent merkezine yaklaşık 80 kilometre mesafedeki Sırmalı, Dokuzdam ve Beğendik mahallelerine ulaştırdı. Diyarbakır ve Siirt’te de seçim güvenliği için görevliler ve oy pusulaları helikopterlerle taşındı.

AGiT: Bir sorun yaşamadık

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (DKİHB) Seçim İzleme Heyeti Başkanı Büyükelçi Audrey Glover, “AGİT heyetine yönelik herhangi bir engelleme yok. Her zaman kullandığımız metodolojide seçimleri gözlemlemeye devam ediyoruz. Bir sorun yaşamadık” açıklamasında bulundu. Açıklamanın ardından okula giren heyet, burada seçimler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Uluslararası 8 kuruluştan 415 kişi, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ni izlemek üzere görev yaptı.