Siyaset Hem seçim hem bebek heyecanı

Hem seçim hem bebek heyecanı

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi üyesi, Ankara 1. Bölge 5. sıra milletvekili adayı Gamze Taşçıer, seçim heyecanının yanında bebek heyecanı da yaşıyor.

Hem seçim hem bebek heyecanı

İkinci çocuğuna yedi aylık hamile olan Taşçıer, milletvekili seçilmesi halinde 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama dönemine çiçeği burnunda anne olarak başlayacak. Taşçıer yaptığı açıklamada, hamileliğinin seçim çalışmasına engel olmadığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yedi aylık hamileyim. Elbette bebeğimin de benim de sağlığımız çok önemli, bununla ilgili bir sorun yok. Doktorumla sürekli temas halindeyim. Sağlığımızı tehlikeye attığım bir durum söz konusu değil. Desteğini hiç esirgemeyen bir eşe sahibim. Hem siyasi alanda hem de evde bana güç veriyor, destek oluyor. Yedinci ay olması nedeniyle uzun yolculuklar zor oluyor. Geçtiğimiz günlerde Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerimizde çalışmalarda bulundum. Yaklaşık 400 kilometre yol yaptık. Dönüşte fazladan bir yorgunluk hissetmiştim. En büyük sıkıntılarımdan biri, kadınlar beni daha iyi anlayacaktır, kıyafet seçimi. Çok zor oluyor kendime uygun kıyafet bulmam.

‘Kadının sesi olacağım’

Yıllar önce siyasetle ilgilenen bir arkadaşım, ‘Parlamentoda bir hamile kadın kürsüde yemin ettiği gün Türkiye’de çok şey değişmiş olacak’ demişti. Erkek egemen bir toplumda kadının siyaset yapması zor. Düşünün, ‘hamile kadın sokağa çıkmasın’ diyen birinin televizyon programı yaptığı bir ülkede, karnım burnumda sokaklarda dolaşıyorum. Bazen bana soruyorlar, ‘nasıl çalışacaksın?’ diye. Neden çalışmayayım? Bir yerde işçi olsaydım doğuma son 4 hafta kalana kadar zaten çalışıyor olacaktım. Karnımda bebeğimle kadınların, çocukların sesi, onların dertlerine derman olabilmek için sokaklarda insanların oyunu istiyorum. Bundan daha gurur verici ne olabilir?”