Dünya Hemşehrilerini milyoner yaptı

Hemşehrilerini milyoner yaptı

25.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanyol milyarder Antonino Fernández, doğup büyüdüğü köyde yaşayan her kişiye 2’şer milyon dolar miras bıraktı

Hemşehrilerini milyoner yaptı

Dünya çapında bir satış ağına sahip olan Corona biralarının kurucusu olan İspanyol işadamı bıraktığı vasiyetle doğup büyüdüğü köyün halkını ihya etti. 1917 yılında İspanya’nın Cerezales del Condado köyünde 13 çocuklu bir ailenin 11’inci çocuğu olarak doğan Antonino Fernández 1949 yılına kadar bu köyde yaşadıktan sonra Meksika’ya göç etti. Eşinin amcasına ait Modelo isimli şirkette bira üretimi işine başladı.

Haberin Devamı

Köyünü unutmadı

Yıllar geçtikçe işinde yükselen Fernandez 1971 yılında CEO koltuğuna oturdu. Fernandez, Corona isimli yumuşak içimli birayı sadece Meksika’ya değil tüm dünyaya sevdirdi. Hemen hemen her ülkede bir satış ağına sahip olan bu bira sayesinde holding yıllık 693 milyon dolarlık bir ciroya kavuştu.

Ancak geçen ağustos ayında Modelo Holding’in milyarder CEO’su 99 yaşında hayata gözlerini yumdu. Milyarder işadamı vasiyetinde doğup büyüdüğü ve 32 yılını geçirdiği köyü unutmadı. 14 yaşında ailesinin durumu yüzünden okulu bırakmak zorunda kalan Fernandez, servetinin 169 milyon dolarlık kısmını bu köy halkına bıraktı ve köyde yaşayanlar arasında eşit olarak paylaşılmasını istedi. Cerezales del Condado köyünde kendi halinde yaşayan 80 sakin bir gecede piyango vurmuş gibi milyoner oldu.

Haberin Devamı

‘Biz onsuz ne yaparız’

İspanya kralı Juan Carlos tarafından bedensel engelli çocuklar için yaptığı çalışmalarla onur nişanına layık görülen Fernandez, 2009 yılında köyü adına bir vakıf kurarak bölgedeki halkın yaşam kalitesini yükseltmek için çabaladı. Fernandez bu vakıfta çalışan 300 kişiye de servetinin bir kısmını bıraktı. Fernandez için köylüler, “Şimdi biz onsuz ne yaparız bilmiyoruz” diyorlar.