Gündem Hendekteki bomba altı polisi yaraladı

Hendekteki bomba altı polisi yaraladı

07.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin’de hendekleri kapatıp barikatları kaldırmaya çalışan güvenlik güçleri saldırıya uğradı. Tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucu zırhlı araçtaki altı polis yaralandı.

Hendekteki bomba  altı polisi yaraladı

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mardin Nusaybin’de PKK’lı teröristlerin hendek içine tuzakladığı el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 6 polis yaralandı.

Haberin Devamı

Nusaybin’de dün sabahtan itibaren, Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı kapsamında, operasyon başlatıldı. Güvenlik güçlerinin mahallelere girmesiyle birlikte başlayan silah ve patlama sesleri, öğlen saatlerine kadar sürdü. Yasaklı olan mahallelere çıkan tüm cadde ve sokak başlarında polis nöbet tutarken, zırhlı polis araçlarının sık sık çatışmaların yaşandığı bölgelere girip çıktığı görüldü.

Aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu güvenlik güçlerinin, Abdulkadirpaşa Mahallesi’ndeki bir sokakta, zırhlı polis aracının geçişi sırasında, hendek içinde tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, araç içindeki 6 polis yaralandı. Yaralı 6 polis, ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alınırken, zırhlı araç kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Hazro ve Lice ilçelerinde, yapılacak operasyonlar öncesi önceki bazı mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, dün kaldırıldı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde izinsiz yürüyüş yaparak, operasyonların sürdüğü Sur ilçesindeki mahallelere yürümek isteyen grup, polisin izin vermemesi üzerine oturma eylemi başlattı. Uyarılara rağmen yürüyüşe geçerek, taşlar ve ses bombalarıyla güvenlik güçlerine saldıran gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Grubun dağılmasının ardından Bağlar ilçesinde yeniden bir araya gelen kişilere, ekiplere taş atmaları üzerine biber gazıyla müdahale edildi.

Atılan ses bombalarından birinin yolcu taşıyan dolmuşa isabet etmesi paniğe neden oldu.