Teknoloji HERE için Birleşiyorlar!

HERE için Birleşiyorlar!

20.05.2015 - 11:29 | Son Güncellenme:

Mobil cihazlar ve servisler departmanını Microsoft’a satan Nokia’nın elinde bulunan üç departmandan biri olan HERE, geçtiğimiz ...

HERE için Birleşiyorlar

Mobil cihazlar ve servisler departmanını Microsoft’a satan Nokia’nın elinde bulunan üç departmandan biri olan HERE, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre elden çıkarılabilir. Henüz kesinleşmeyen elden çıkarma hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. HERE’ın peşinde pek çok alıcı olduğu biliniyor. Söylentilere göre Nokia’nın aklındaki firma ise Apple. Ancak görülen o ki Apple, yoluna TomTom ile devam edecek. Bir diğer potansiyel alıcı Facebook da, HERE ile yeni bir anlaşma imzalamış; satın almadan vazgeçmişti. Ancak listede yine de pek çok isim var: Son zamanlarda yaptığı flaş satın alımlarla dikkat çeken Yahoo, Amazon, Alibaba, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Microsoft, Baidu, Uber… Yeni gelen bilgilere göre bu iki firma, Baidu ve Uber, HERE’ı satın almak için güçlerini birleştirdi. Ancak söylentiler, güçlerini birleştiren firmaların sadece bu ikisi olmadığını gösterir nitelikte. Buna göre, benzer bir partnerliğe Tencent Holdings, NavInfo ve EQT Partners da gitmeyi planlıyor. Tüm bu alıcılar, Nokia için bir fırsat aslında. Geçtiğimiz haftalarda Alcatel-Lucent‘ı 10.7 milyar avro harcayarak bünyesine katan Finli dev, HERE’dan gelecek parayı burada kullanmayı düşünüyor.

Haberin Devamı

Fazla alıcı fazla rekabet; bu da HERE’ın daha pahalıya satılması demek. Nokia’nın bu süreçte tok satıcıyı oynamasının bir nedeni de bu. Böylece firma, olabilecek en yüksek değere haritalar servisini elinden çıkarabilir. Uber’in HERE’ı satın alması, firmayı Google’a yaptığı ödemelerden kurtaracak bir şey. Baidu da, HERE ile birlikte tüm dünyaya açılmanın; servislerini Çin’in dışına çıkarmanın peşinde. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Şimdi, Nokia’nın 150. yılına özel yayınladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.