Siyaset Herkes için adalet

Herkes için adalet

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine Ankara’dan İstanbul’a kadar sürecek 23 günlük “Adalet Yürüyüşü”ne başladı

Herkes için adalet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun önceki gün tutuklanması nedeniyle aldığı karar doğrultusunda, İstanbul’a kadar sürecek olan, “Adalet Yürüyüşü”ne dün başladı.Kılıçdaroğlu, evinin önündeki açıklamasında “Umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüzün anlamını kavrarlar” dedi. Milliyet’in sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yürüyüşün Berberoğlu’nun olası tahliyesinin ardından sonlandırılıp sonlandırılmayacağına yönündeki sorumuza “Adalet yürüyüşü bu, sadece Berberoğlu için geçerli olan bir yürüyüş değil, Berberoğlu fitilini ateşledi, içeride gazeteciler, milletvekilleri, akademisyenler var, açlık grevi yapan hocalar var, adalet herkes için geçerli” yanıtını verdi.
Yürüyüşe CHP’li milletvekilleri ile MYK ve PM üyelerinin neredeyse tamamı katıldı. MYK üyeliğinden istifa eden Selin Sayek Böke ile hakkında kınama cezası verilen Fikri Sağlar da yürüyüşte yer aldı.
‘Artık yeter diyoruz’
Kılıçdaroğlu, Güvenpark’ta da “Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık ‘yeter’ diyoruz. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi yok. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz” dedi. Daha sonra Kılıçdaroğlu, yanında eşi, oğlu ve oğlunun nişanlısı ile parti yöneticileri ile Atatürk Bulvarı-Sıhhiye-Ulus üzerinden İstanbul Yolu’nu takip ederek Batıkent Hipodromu’na hareket etti. Elinde “adalet” yazılı dövizle yürüyen Kılıçdaroğlu’na çok sayıda vatandaş sevgi gösterisinde bulundu. 20 bini aşkın yurttaşın eşlik ettiği yürüyüş sırasında vatandaşlar “Gazeteciler içeride damatlar dışarıda” ve “adalet” sloganları attı.
Gandi göndermesi
Kılıçdaroğlu, yaklaşık 22 kilometrelik güzergah boyunca sadece bir kez Şaşmaz civarında 10 dakika mola verdi. Mola sırasında da soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Gandi ülkesinin bağımsızlığı için yürümüştü. Gandi’ye benzetilmek güzel şey. Sadece kendim için değil, çocuklarım, ailem için değil, benim gibi düşünmeyen, farklı partilerden olan, farklı kimliklerden olan bütün insanlar için adalet istiyorum. Adaleti yüceltmek, güçlendirmek hepimizin görevidir” dedi. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 5.5 saat süren yürüyüşünün ardından Batıkent Hipodromu’nda “Yorgun değiliz, kararlıyız. Az önce bir gazeteci arkadaşımız serbest bırakıldı, İstanbul’a varıncaya kadar gönül ister ki hapiste gazeteci kalmasın” dedi.
Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi’ne kadar yürüyüşü 23 günde tamamlayacak. Ankara’dan yürüyüşün 6. günü çıkmış olacak. Kılıçdaroğlu bugün de Ankara Kazan’da bir tekstil fabrikasında konaklayacak.

‘Makul kişi’ sınırlaması

Herkes için adalet


Ankara Valiliği “adalet” yürüyüşünün başladığı Güvenpark’a çıkan tüm yollar sabah saatlerinde kapatılırken, belediyeye ait kamyonlar yine ana arterlere yerleştirildi. Kızılay’a metro seferleri durduruldu. Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı, katılımcılar alana üst araması yapıldıktan sonra alındı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada da “Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir” denildi.

Tutukluluğuna itiraz edildi

Herkes için adalet


MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada, 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanmasına karar verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutukluluğuna itiraz edildi. Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün, mahkemeye itirazda bulunarak tahliyesini talep etti. Avukat Ergün ayrıca İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 25 yıllık hapis cezasına ilişkin temyiz dilekçesini de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne sundu. İtirazı üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek. l DHA

Haberin Devamı

Yazarlar