Gündem Herkese örnek olsun

Herkese örnek olsun

14.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Van Muradiye’de bir yıl önce belediyenin açtığı atletizm kulübüne Zeynep Bayçınar (15) ile Eda Solmaz (17) da üye oldu. Kısa sürede başarılı birer atlet olan iki öğrenci, Türkiye’deki yarışlarda madalya kazandı.

Herkese örnek olsun

Milli sporcu olan Zeynep ile Eda’nın yurt dışındaki atletizm yarışlarına katılmalarına ise aileleri karşı çıktı. Bunun üzerine Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel devreye girdi. Yücel’in ailelerini ikna etmesiyle iki sporcu uluslararası yarışmalara da katıldı. Zeynep Başçınar, Nisan 2018’de Fransa Paris’teki ‘Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda kendi yaş kategorisinde dünya birincisi oldu. Eda Solmaz ise 15 Eylül 2018’de İspanya’da Avrupa birinciliği elde etti.

Haberin Devamı

35 kız çocuğu daha geldi

Bu başarı ilçede büyük ilgi uyandırdı. Aileler daha önce spor yapmalarına karşı çıktıkları kızlarını ‘Muradiye Atletizm İhtisas Kulubü’ne yollamaya başladı. Antrenör Enes Kaplan, “İki kızımızın şampiyon olmasından sonra kulübümüze 35 kız sporcu daha geldi. Hedefimiz madalyaları toplamak” dedi. Eda ile Zeynep de bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

l BEHÇET DALMAZ - GÜLAY KUYUCU DHA