Gündem HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? HGS Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama Ve Bakiye İşlemleri

HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? HGS Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama Ve Bakiye İşlemleri

25.05.2015 - 14:51 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve kaçak geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır HGS Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama Ve Bakiye İşlemleri

Köprü ve otoyol geçişleri sırasında devlete geçiş için bir ücret ödememiz gerekmektedir. Bu verdiğimiz ücret sayesinde köprü ve otoyollardan geçişimizi sağlayabilmekteyiz. Köprü ve otoyol geçişlerinde ödediğimiz ücreti önceden OGS ve KGS sistemleri ile ödemekteydik. Geçiş sırasında bu sistemler zaman kaybı yaşattığı için köprü ve otoyol girişlerinde sıralar ve kuyruklar oluşmaya başlamıştır. Bu sıraların uzaması ile birlikte devlet bu sistemleri kaldırıp HGS yani hızlı geçiş sistemini devreye sokmuştur. HGS sistemi isminden de anlaşılacağı gibi köprü ve otoyol girişlerinde seri bir şekilde geçmemizi yarayan bir sistemdir. HGS sistemi devreye girdikten sonra vatandaşlar köprü ve otoyol girişlerinde durmadan geçiş yapabilmektedir. Vatandaşlar HGS sistemini kullanabilmek için ilk olarak PTT kurumlarına gitmeleri gerekmektedir. PTT kurumlarına gittikten sonra kendi üzerlerine bir hesap açmalıdırlar. PTT kurumundan HGS sistemi açtıktan sonra ayrıca PTT kurumlarından bir çip almaları gerekmektedir. Aldıkları bu çipi araçlarının ön camına taktıktan sonra HGS sistemi ile geçiş yapabilirler. Geçiş sırasında ödemeleri gereken ücret ise banka hesaplarından kesilmektedir.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS sistemi ile geçiş yaptıktan sonra sisteme kayıtlı olan cep telefonunuza geçiş yaptığınıza dair ve bakiyenizin azaldığına dair bir bilgi mesajı gelmektedir. HGS bakiyenizde ne kadar bakiye kaldığını anlaşmalı bankalara giderek öğrenebildiğiniz gibi ayrıca PTT kurumlarına giderek de öğrenebilirsiniz. HGS ile ilgili tüm işlemler PTT kurumlarından gerçekleşmektedir. HGS bakiye sorgulama işlemini ayrıca HGS müşteri hizmetlerini arayarak da gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden de HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden HGS bakiye sorgulama işlemini PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmek için ilk olarak PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. HGS müşteri hizmetleri sayfasının sağ üst tarafında bulunan müşteri hizmetleri giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapmanız için bir sayfa açılacaktır. Bu sayfaya sisteme kayıtlı olan e-posta adresinizi ve şifrenizi girmelisiniz. Son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz ve HGS bakiye sorgulama işlemi ile birlikte bir çok HGS işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz bulunmuyor ise ilk önce bir üyelik açmanız gerekmektedir. Üyelik açmak için de sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Üyelik alma işlemi için sisteme T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı, e-posta adresinizi ve giriş yapmak için kullanacağınız şifreyi girmeniz gerekmektedir. Son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini yine aynı şekilde HGS müşteri hizmetleri sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetleri sayfasında bulunan geçiş ihlali sorgula linkini tıkladıktan sonra sisteme sorgulama yapmak istediğiniz araç plakasını girmelisiniz. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.