Gündem HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS kart bakiyesi sorgulama!

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS kart bakiyesi sorgulama!

06.05.2016 - 10:32 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemi tek bir internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri kısa sürede basit şekilde yapılır. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için yazımızın devamını inceleyiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS kart bakiyesi sorgulama

Günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi olan trafik yoğunluğu ile ilgili ülkemizde birçok çalışma ve yenilik yapılmıştır. Bu konu ilgili yenilikler yapılmaya da devam etmektedir. Bu çalışmalardan yalnızca bir tanesi olan HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi hakkında gerekli bilgileri ve geçiş ihlali sorgulama, bakiye sorgulama işlemlerinden sizler için bu yazımızda detaylı olarak bahsetmiş bulunmaktayız. Daha önceki yıllarda otoyollarda geçiş ücreti ödeyebilmek için gişelerde beklenen sıraların bu yöntemle de sona erdiğini söylemeden geçmeyelim. Saatlerce sürebilen bu gişe sırası bekleme durumunun HGS ile sonu gelmiş bulunmaktadır. HGS denilen şey ise bir kart ve bir etiketten oluşan oldukça basit bir sistemdir. Kart ve etiket uyumlu olmalıdır ve karta yüklenen para, gişelerden geçerken etiketin okunması ile ücret olarak alınmaktadır. Sistem bu kadar basit bir sistemdir ve ücret için durmanıza bile gerek yoktur. Yazımızın devamında geçiş ihlali sorgulama ve bakiye sorgulama işlemlerinizi nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın merkez PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek şifre alma başvurusunda bulunmalısınız. Başvurunuzun ardından kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ilgili E-Devlet resmi sayfasına girdiğinizde karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” adlı seçeneğe tıklayarak kimliğinizi doğrulamanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işleminiz için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir. Daha sonra “Sisteme Giriş Yap” adlı seçeneğe tıklayınız. Açılan sayfada HGS geçiş ihlali kayıtlarınızı görebilirsiniz. Diğer bir sorgulama yöntemi ise HGS müşteri hizmetleri resmi sitesinden yapılan sorgulamadır. HGS geçiş ihlali sorgulamak için ilgili sayfaya girdiğinizde sağ üst köşede bulunan “Geçiş İhlali Sorgula” adlı seçeneğe tıklamanız gerekmektedir. Geçiş ihlali sorgulama işleminiz için aracınızın plaka numarasını yazdıktan sonra aşağıda bulunan güvenlik kodunu da yazdıktan sonra “Sorgula” adlı seçeneğe tıklayınız. Açılan sayfadan geçiş ihlali kayıtlarınızı görüntüleyebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için müşteri hizmetleri sitesinde bir şifreye ihtiyacınız yoktur. HGS bakiye sorgulama işlemi için ise internet üzerinden HGS müşteri hizmetleri platformuna giriş yapmanız gerekmektedir. Bakiye sorgulama işlemini yapabilmek için site içi üyeliğiniz bulunmaktadır. Üye olmak için giriş panelinde bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan üye olma alanında bulunan başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurunuz. Başvuru formunu doldurup onayladığınızda sisteme girişinizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Buradan bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Aynı zamanda PTT resmi internet şubesi müşteri hizmetleri sayfası üzerinden de bakiye sorgulama işlemi yapabilmeniz mümkündür. Diğer bir bakiye sorgulama işlemi ise PTT şubelerinden yapılan bakiye sorgulama işlemidir. Herhangi bir PTT şubesine giderek HGS bakiye sorgulama talebinde bulunup, bakiyenizi sorgulatabilirsiniz.

Yazarlar