Gündem HGS Bakiye Sorgulama ve HGS Geçiş İhlali Öğrenme

HGS Bakiye Sorgulama ve HGS Geçiş İhlali Öğrenme

04.07.2015 - 11:03 | Son Güncellenme:

HGS bakiyenizi internet üzerinden öğrenebilir, kaçak geçiş ihlali sorgulamanızı yapabilirsiniz. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerini yapabilmek için tüm yapmanız gerekenleri haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama ve HGS Geçiş İhlali Öğrenme

Türkiye’de otoyol ve köprülerde bulunan ücretli geçiş gişeleri trafikte oldukça büyük sorunların yaşanmasına yol açabiliyor. Modern dünya standartlarına göre önemli derece geride kalan sistemlerin kullanıldığı otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde yeni nesil teknolojik tabana sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek, hizmete sunuldu. Araç sürücülerinin ücretli geçiş noktalarından daha seri bir şekilde duraksama yapmadan geçebilmesine yardımcı oluyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü arasında ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte araç sürücülerinin HGS bakiye yönetimindeki kolaylıklar ile daha hızlı şekilde gişelerden geçişi sağlanıyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Otomatik ve uzak bağlantılı sistemi temel olan Hızlı Geçiş Sistemi özellikle de araç sürücülerinin köprü ve otoyol gişelerinden duraksama yapmadan geçiş yapabilmelerini sağlıyor. Özellikle de araç sürücülerinin kimlikleri ve araç ruhsatları ile herhangi bir PTT şubesine başvurarak alabildikleri HGS kartı yanında birde aynı HGS bakiye limitini kullanan HGS etiketi veriliyor. Aracın ön camında kolay görünen bir noktaya yerleştirilen HGS etiketi aracın gişeden geçişi sırasında otomatik olarak en kısa sürede HGS bakiye limitinden ödemeyi alarak, aracın duraksamasına ve gişedeki cihazlarda kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalmamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisinin yoğun olarak kullanıldığı Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte araç sürücülerine pek çok önemli kolaylık sağlanıyor. Özellikle de araç sürücülerinin HGS bakiye sorgulama işlemlerini en pratik şekilde yapabilmesine yardımcı oluyor. Araç sürücüleri artık Hızlı Geçiş Sistemi’nde limit yetersizliği ve tükenmesi gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan daha rahat bir kullanıma sahip olabiliyor. Özellikle PTT Müşteri Hizmetleri tarafından dijital platformda hizmete sunulan HGS müşteri hizmetleri online sistemine üye olunarak, kolay bir şekilde HGS bakiye sorgulama yapılabiliyor.

PTT Müşteri Hizmetleri ekranında araç sürücüleri bu ekranda T.C. kimlik numarası, e-posta, şifre ve şifre tekrar girilerek, üyelik işlemleri tamamlanabiliyor. Hızlı Geçiş Sistemi’nde bakiye sorgulamasını T.C. kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yaparak öğrenebilmek mümkün. Ayrıca PTT Müşteri Hizmetleri tarafından HGS bakiyesinin azalması ve tükenmesi durumunda araç sürücülerinin HGS kart alımlarında verdikleri iletişim numarasına kısa mesaj ile günce bakiye bildirimi yapılıyor. Böylelikle HGS kartlarındaki bakiyenin yönetimi çok daha pratik hale geliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web sitesi üzerinden üyeliksiz HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyorsunuz. Özellikle de HGS ücretli geçiş gişelerinden yapılan geçiş ihlallerine ilişkin olarak uygulanan cezanın olup olmadığını, olan HGS geçiş ihlali cezalarının ayrıntılarını kolay bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Bunun için PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web sitesinden HGS geçiş ihlali sorgulama ekranından kolay bir şekilde geçiş ihlali sorgulaması olup olmadığını üyelik işlemleri olmadan kolay bir şekilde sorgulanıyor.