Gündem HGS bakiye sorgulama ve plaka ile trafik ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye sorgulama ve plaka ile trafik ceza sorgulama nasıl yapılır?

04.02.2016 - 00:11 | Son Güncellenme:

PTT müşteri hizmetlerinden ve online işlemlerden HGS bakiye sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulamanızı da online olarak yapabilirsiniz. Detayları haberimizde.

HGS bakiye sorgulama ve plaka ile trafik ceza sorgulama nasıl yapılır

Köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmek için devlete geçiş ücretini ödememiz gereklidir. Devlet daha önceki yıllarda bu ücreti alabilmek için değişik sistemler denemiştir. KGS ve OGS sistemleri yavaş kaldığı için bu sistemleri kaldırıp yerine yeni bir sistem getirmiştir. HGS adı verdiği yani hızlı geçiş sistemi sayesinde sürücüler köprü ve otoyol geçişi sırasında durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilmektedir. Geçiş yaparken de HGS sistemi sayesinde geçiş ücretini sistem sizden alır. HGS sisteminin çalışma şekli ise çok basittir. PTT kurumlarından veya anlaşmalı bankalardan bir HGS hesabınız olmalıdır. Buralardan aldığınız çipi aracınızın ön camına taktıktan sonra HGS sisteminden geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yaptığınız takdirde HGS bakiyenizden geçiş ücreti düşülecektir. Bu sayede geçiş sırasında durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geçiş yaptıktan sonra HGS sistemi size geçiş yaptığınıza ve ne kadar bakiye harcadığınıza dair bir bilgi mesajı göndermektedir. HGS sisteminde ne kadar bakiyenizin kaldığını HGS bakiye sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini PTT kurumlarına veya anlaşmalı bankalara giderek gerçekleştirebildiğiniz gibi internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. HGS ile ilgili işlemlerinizi internet üzerinden HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS ile ilgili işlemlerinizi HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesine girdikten sonra ana sayfada yer alan müşteri hizmetleri giriş bölümünü seçmelisiniz. Eğer bir üyeliğiniz bulunuyor ise açılan sayfaya e-posta adresiniz ile şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Üyeliğiniz yok ise bir üyelik almanız gereklidir. Üyelik alma işlemi için sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Üye kayıt sayfasına ilk olarak T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girmeniz gereklidir.

Daha sonra kullanmakta olduğunuz e-posta adresinizi girmeniz gereklidir. Şifrenizi de oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra sağ tarafta bulunan giriş sayfasına bilgilerinizi girerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için bu sayfada bulunan geçiş ihlali sorgula bölümünü seçmelisiniz. Açılan sayfaya araç plaka numaranızı girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye yükleme işlemini PTT kurumlarından veya anlaşmalı bankalardan yapabildiğiniz gibi internet üzerinden de yapabilirsiniz. HGS bakiye yükleme işlemini internet üzerinden PTT kurumunun HGS bakiye yükleme internet uygulamasından gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfasına giriş yaptıktan sonra üye olmadan bakiye yükleyebilmek için ana sayfada yer alan üye olmadan bakiye yükleme seçeneğini seçmeniz gereklidir. Karşınıza gelen internet sayfasından HGS seçeneğini seçmeniz gereklidir. Daha sonra plaka numarası, vergi numarası ve pasaport numarası bilgilerinden bir tanesini sisteme girmelisiniz. Bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra yükleme işlemine başlayabilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini ayrıca internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama ve sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneklerinden birisi ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Açılan sayfadan sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme sayfasına girmeniz gereklidir. Sorgulama sayfasına girdikten sonra ilk yapmanız gereken işlem plaka bilgilerinizi girmenizdir. Eğer özel plaka kullanıyorsanız bunu belirtmek durumundasınız. Ardından T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı belirtilen kısma giriniz. Tescil tarihi bilgilerinizi de gün, ay, yıl biçiminde giriniz. Son işlem olarak TAMAM butonuna basınız ve işleminizi hallediniz.