Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

26.05.2018 - 09:25 | Son Güncellenme:

Köprü ve otoyollardaki geçiş alanlarından geçebilmek için bekleme dönemi HGS uygulamasıyla birlikte sona eder. Özellikle bayramlarda ve özel günlerde vatandaşların vakit kaybı yaşamasına neden olan geçiş noktalarındaki uzun kuyruklar HGS sistemiyle birlikte ortadan kalktı.

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır

HGS bakiyeli bir sistemdir ve her geçiş için söz konusu geçiş alanına dair belirlenmiş ücret HGS bakiyesinden tahsil edilir. Bakiyenin yeterli olmadığı durumlarda da bu alanlardan geçiş yapılabilir ancak bu, ihlale girer ve cezaya tabidir. Bu sebeple belirli aralıkla HGS bakiyesini kontrol etmek gerekir. E-devlet ve PTT aracılığıyla HGS bakiyesi kontrol edilebildiği gibi ihlal durumlarda karşılaşılan cezalar da yine bu kanallar aracılığıyla sorgulanabilir.

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!


HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiyenizi e-devlet aracılığıyla sorgulamak istiyorsanız öncelikle turkiye.gov.tr internet adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Giriş yap butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelen sayfada yer alan seçeneklerden birini tercih ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-devlet şifresi olmayanlar için sisteme girmenin en kolay yolu internet bankacılığı. İnternet bankacılığı kullanıcısı olmayanlar ise herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında e-devlet şifresini temin edebilir, sisteme bu yolla giriş yapabilirler. Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan sayfada yer alan e-Hizmetler, PTT Genel Müdürlüğü, HGS Bakiye Sorgulama adımlarını takip ederek HGS kartınızın bakiyesini öğrenebilirsiniz.

PTT üzerinden HGS bakiyenizi sorgulamak için ziyaret etmeniz gereken internet adresi ise ptt.gov.tr Bu sayfanın sağ üst köşesinde yer alan HGS Bakiye Sorgulama butonuna tıklayarak HGS bakiyeniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Eğer telefon ile HGS Sorgulama işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız da bunun için 44 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralarından birini arayabilirsiniz.

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS bakiyesinin yetersiz olduğu durumlarda yapılan ihlalleri sorgulamak için e-devlet ve PTT internet sitelerinden birini tercih edebilirsiniz. En sık tercih edilen yollardan biri olan e-devlet ile HGS cezanızı öğrenmek istiyorsanız turkıye.gov.tr adresine girin. Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan sayfadaki E-hizmetler menüsünde yer alan PTT Genel Müdürlüğüne tıklayın. Buradan "HGS Ceza Sorgulama" butonuna tıklayın ve cezalarınızı buradan takip edin. HGS cezanızı müşterisi olduğunuz bankaya bizzat giderek ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilirsiniz.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILIR MI?

HGS kartı her araç için ayrıca üretilir. Araçla entegre bir şekilde çalışan bu kartlar aracın üzerine yapıştırılır. Eğer kişi aracını değiştirmek istiyorsa HGS cihazını başka araçlarda kullanamaz. Fakat HGS kartını iptal ettirerek eski kartındaki bakiyesini yeni kartına aktarabilir.