Gündem HGS bakiye yükleme işlemi nasıl yapılır?

HGS bakiye yükleme işlemi nasıl yapılır?

27.12.2016 - 15:09 | Son Güncellenme:

Trafik akışının sağlanmasını önemli ölçüde kolaylaştıran HGS pek çok kişi tarafında kullanılmaktadır. HGS kartları sayesinde sürücülerin yanında para taşımalarına gerek kalmamaktadır.

HGS bakiye yükleme işlemi nasıl yapılır

Hızlı Geçiş Sistemi(HGS), otoyollara girişlerde ve köprülerden araç geçişlerinde sıkışlığı azaltmak için kullanılan kart okutmadan otoyol ve köprülerden geçmeye yarayan sistemin adıdır. Bu sistem sayesinde uzun kuyruklar oluşturan trafiğe az da olsa çözüm sağlanmıştır. Trafiğe çıkmak zorunda olan herkes bu sistemi kullanmak zorunda kalmaktadır ve bu sistemi kullanabilmek için içerisinde yeterli bakiye yüklü HGS kartlarına sahip olmak gerekmektedir. Bu kartların alınabileceği erler başlangıçta yalnızca PTT şubeleriydi fakat günümüzde oldukça yaygınlaşmış olduğu için PTT ve banka şubelerine araç ruhsatı ve kimlik belgenizi göstererek bu karta sahip olabilirsiniz. Bu kartta yeterli bakiyeniz bulunduğu sürece otoyollardan, köprülerden rahatlıkla geçebilir trafiğe takılma sıkıntısını yaşamazsınız bunun dışında HGS kartınız sayesinde yanınızda nakit para bulundurma zorunluluğu da ortadan kalkmış olur.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS Bakiye Yükleme

Öncelikli olarak HGS bakiye yüklemeden önce bakiyenizi öğrenme işleminizi PTT şubelerine giderek yapabildiğiniz gibi PTT’nin resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra da öğrenebilirsiniz. PTT şubelerine giderek bakiye öğrenmek fazlaca vakit alacağından internet üzerinden öğrenmek oldukça kolay ve vakit açısından da avantajlıdır. Bu sorgulamayı internet üzerinden gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken PTT’nin resmi web sitesine üye olmak olacaktır. Ayrıca bu işlemi E- Devlet kapısı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ise E- Devlet şifresine sahip olmanız yetecektir bunun için PTT şubelerinden E- Devlet şifresi alabilirsiniz.

Bakiyenizi bu yollarla öğrendikten sonra eğer yeterli bakiye yok ise HGS kartınıza bakiye yüklemesi de yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler; PTT şubelerine giderek nakit para ile HGS kartınıza yükleme yapmak istediğinizi belirterek PTT çalışanlarının size yardımcı olmalarını istemeniz olabileceği gibi PTT şubelerinde bulunan Yüklematikler sayesinde HGS Bakiye yükleme işlemlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler. Bu işlemler dışında eğer HGS geçiş sistemini çok sık kullanıyorsanız anlaşmalı bankalara vereceğiniz talimat ile HGS hesabınızdaki bakiyenin azalması durumunda banka hesaplarınızdan ya da kredi kartı hesaplarınızdan otamatik yükleme gerçekleşebilir. Otamatik yükleme bakiyeniz azaldığında direk olarak gerçekleşeceğinden geçişler sırasında bakiye probleminden dolayı ceza alma ihtimaliniz en aza indirgenecektir. Bunlar dışında HGS bakiye yükleme işlemi geçiş merkezlerine yakın yerlerde bulunan benzin istasyonlarında ya da marketlerde gerçekleştirilebilir aynı zamanda bu işlemi PTT’nin resmi sitesinden ve E- Devlet sistemi üzerinden de rahatlıkla ve güven içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca telefon operatörleri de HGS sistemine para aktarmak için destek olmaktadırlar ve sms yolu ile de HGS kartınıza bakiye yüklemeniz mümkün olmaktadır.
Eğer HGS kartınızda yeterli bakiye yok ise bu yollardan birisiyle karta para yüklemenizde fayda vardır aksi takdirde geçişiniz cezalı olacaktır ve daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaksınızdır.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Çeşitli sebeplerden dolayı HGS geçiş ihlali yapmış olabilir ve bu sebeple ceza almış olabilirsiniz hatta geçiş ihlali yaptığınızdan haberiniz dahi olmadığından zaten almış olduğunuz cezaya bir de gecikme faizi binebilir ve oldukça yüklü bir ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz işte bu cezalardan zamanında haberdar olmak ve daha fazlasını ödememek için HGS Geçiş İhlali sorgulamanızı düzenli olarak yaparak cezalarınızdan haberdar olmanız gerekmektedir. Peki bu sorgulama nasıl yapılır? Bu sorgulamayı gerçekleştirebilmek için PTT’ nin resmi sitesi hgs müşteri hizmetleri sayfası üzerinden geçiş ihlali sorgula sekmesine tıklayarak araç plakanızı girmeniz yeterli olacaktır böylece herhangi bir borcunuz var mı görebileceksiniz. Eğer PTT’ nin müşteri hizmetleri sayfasına üye değilseniz üye olabilmek için HGS ürününü aldığınız TC kimlik numarası üzerinden ya da vergi numarası üzerinden satışı gerçekleştirilen HGS ürün numarası ile kayıt olabilirsiniz. Kayıt işlemi gerçekleştikten sonra sorgulamayı rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Peki geçiş ihlali nasıl oluyor? Eğer HGS kartınızda çeşitli sebeplerden dolayı yeterli bakiye bulunmuyorsa ve bu durumda HGS’ den geçmek zorunda kalırsanız geçiş ihlalini gerçekleştirmiş olursunuz ve HGS kartınıza yedi gün içerisinde gerekli parayı yüklemezseniz geçiş ücretinin tam 11 katını ceza olarak ödemek zorunda kalırsınız. Bu durumlara düşmemek için düzenli olarak HGS geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı sorgulamanız gerekmektedir. Bakiye yetersizliği dışında HGS kartının geçiş sırasında okunamaması nedeniyle de cezalar gelebilmektedir bu sebeple 70/80 km hızın üstüne geçiş yaparken çıkmamanızda fayda bulunmaktadır.

Yazarlar