Gündem HGS ceza sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

HGS ceza sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

04.11.2017 - 09:47 | Son Güncellenme:

Köprü ve otoyollardan araçların daha hızlı geçmesini sağlayan sisteme, HGS denir. HGS ile trafikte oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilir. Geçiş noktalarından bakiye olmadan ihlalli geçiş yapılırsa, sürücüler ceza öderler. HGS ceza sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır? HGS kartına bakiye nasıl yüklenir?

HGS ceza sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır

HGS geçiş noktalarından bakiye olmadan yapılan geçişler, ihlali geçiş sayılır. Sürücülerin kartlarında sürekli olarak bakiye bulundurması gerekir. HGS bakiye ve ceza sorgulamaları; e-Devlet, PTT şubeleri, bankalar aracılığıyla ve telefon ile yapılabilir. Banka şubelerine otomatik ödeme talimatı verilerek, bakiye bitme sorunu ortadan kaldırılabilir.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.


HGS BAKİYE SORGULAMA


Sürücüler için dört farklı HGS sorgulama seçeneği bulunur. Bu seçenekler; e-Devlet sorgulama, PTT ile sorgulama, bankalar aracılığı ile sorgulama ve telefon ile sorgulamadır.
Telefon ile sorgulama işlemi; 0580 460 60 60 veya 444 1 778 numaralı telefonlardan gerçekleştirilebilir. PTT ile HGS bakiye sorgulama için; PTT resmi internet sitesine girilir. ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısı üzerinden; aracın plakası, vergi numarası, T.C. kimlik numarası ve pasaport numarası bilgilerinden birisi ile sorgulama yapılabilir.
Bankalar ile sorgulama işlemi; banka şubelerinden ve banka mobil uygulamalarından yapılabilir. Bunun dışında banka müşteri temsilcisi aranarak HGS bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.
e-Devlet ile HGS sorgulama; turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısına girilir. PTT Genel Müdürlüğü menüsünden, ‘’HGS Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri’’ bağlantısı ile sorgulama yapılabilir.
HGS bakiye yükleme işlemleri ise, bankalar aracılığı ile ya da PTT şubelerinden gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı


HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?


HGS ceza sorgulama işlemi; e-Devlet uygulamasından veya PTT resmi internet sitesinden yapılabilir.
e-Devlet ile sorgulama için; turkiye.gov.tr internet sitesinden uygulamaya giriş yapılır. e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı üzerinden HGS cezası sorgulanabilir. PTT ile sorgulama ise; PTT internet sitesinden yapılır. İnternet sitesi üzerinden ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı ile HGS geçiş ihlali bilgisine ulaşılabilir.


HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?
HGS kartları plakaya tanımlıdır. Ücretlendirme plaka üzerinden yapıldığı için, HGS kartı başka araçlarda kullanılamaz. Aracını satanlar, HGS kartlarını iptal ettirerek PTT şubelerinden kartlarındaki bakiyeleri yeni kartlarına aktarabilirler.