Gündem HGS geçiş ihlali durumlarınızı online öğrenebilirsiniz!

HGS geçiş ihlali durumlarınızı online öğrenebilirsiniz!

17.10.2016 - 09:17 | Son Güncellenme:

PTT HGS Müşteri Hizmetleri üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama yapılabiliyor. Online HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemi 7 gün 24 saat gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücüleri HGS hizmetlerine ilişkin olarak bilgileri HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemi ile internet üzerinden alabilme şansına sahip olabiliyor.

HGS geçiş ihlali durumlarınızı online öğrenebilirsiniz

Teknolojinin hızla geliştiği modern yüzyıl dünyasında artık karayollarında ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından dijital hizmetler sunulmaya başlandı. Özellikle araç sürücülerini hedef alan çalışmalar gerçekleştiren bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ile yaptığı anlaşma çerçevesinde internette online HGS bakiye sorgulama dönemi başladı. Modern yüzyıl Türkiye’sinde internet altyapısının son derece yoğun ve sık bir şekilde yaşamın her alanında aktif şekilde gelişen teknolojinişn sağlamakta olduğu yeni neisl olanaklar ile birlikte kullanılmaya başlanmasından dolayı bakanlığında bu doğrultuda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kart sistemlerini kullanan araç sürücülerine yönelik olarak dijital hizmetleri sunmaya başlamasına neden oldu.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl Türkiye’sinde teknolojinin hızla yaygınlaşması ve toplumun genelinde internet kullanımının oldukça popüler bir hale gelmesi ile birlikte son birkaç yıl içerisinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet hizmetleri aktif şekilde kullanılmaya başlanarak, vatandaşlara sunulan kamu hizmetleri sanal ortama taşınmaya başladı. Bu kapsamda bakanlık, PTT Genel Müdürlüğü ile yaptığı çalışma çerçevesinde Türkiye’deki tüm köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarında aktif şekilde kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında dijital hizmetler sunmaya başladı. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde HGS kart kullanıcısı olan tüm vatandaşlar tarafından internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri kullanılarak HGS bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Türkiye’de milyonlarca araç sahibinin son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta ola HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunu her zaman kolay ve hızlı bir şekilde takip edebilmelerine yardımcı olan PTT HGS Müşteri Hizmetleri internette online HGS bakiye sorgulama işlemi dönemini başlattı. Özellikle de araç sürücülerinin köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarında daha önce kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde bakiye durumu ve yönetimi konusunda çok fazla sorun ile karşı karşıya kalmasından dolayı bakanlık tarafından internette HGS bakiye sorgulama hizmeti açılmaya başlandı.

İnternet ortamı üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalından gerçekleştirilebilmekte olunan HGS bakiye sorgulama işlemi için araç sürücülerinin öncelikli olarak siste üyeliğini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu çerçevede de PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında yer alan ‘müşteri giriş’ ekranından ulaşılabilen yeni üye penceresinde ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ ile birlikte üyelik tamamlanabiliyor. Böylelikle artık internete erişim sağlanabilen her noktadan son derece pratik bir şekilde HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek mümkün oluyor.

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olunan bir diğer HGS kart işlemi ise HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi oluyor. Ancak araç sürücülerinin PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden online olarak HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için üyelik yapmalarına gerek olmadığı gibi ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranında sadece araç plaka bilgisi ile sorgulama gerçekleştirilebiliyor.