Gündem Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon belirtileri nelerdir?

Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon belirtileri nelerdir?

24.04.2018 - 11:32 | Son Güncellenme:

Hipertansiyon birçok nedene bağlı olarak yaşanan kan basıncının yükselmesi halidir. Hipertansiyonda genetik açıdan görülme en sık karşılaşılan nedendir. Mutlaka kontrol edilmesi gereken bir rahatsızlık olup, önlem alınmadığı takdirde beyin kanaması ya da felce sebebiyet verebilir.

Hipertansiyon nedir Hipertansiyon belirtileri nelerdir

Hipertansiyon belirtileri nelerdir?

Hipertansiyon aslında sessiz bir düşman olarak tanımlanan bir rahatsızlık olup başlıca belirtileri halsizlik, yorgunluk, kulaklarda çınlama, sık idrara çıkma ve bacaklarda şişliktir.

Haberin Devamı

Hipertansiyon nedenleri nelerdir?

Nedenleri arasında yüksek tuz alımı, stres, obezite ve genetik yatkınlık vardır. Bazen kullanılan ilaçlar ya da doğum kontrol hapları bile hipertansiyona sebep olabilmektedir. Bir insanda kan basıncı seviyesi her zaman kontrol altında tutulmalıdır.

Hipertansiyon tedavisi nedir?

Hipertansiyon tansiyonun 14/9 mm hg üstünde olmasıdır. İlk amaç bu seviyeyi normal sınırlara çekebilmektir. Bu sebeple hastada yaşam kalitesinde ufak dokunuşlarla değişiklikler yapılır. Hipertansiyon tedavisi kişiye özeldir. Yemesinden hareket kavramına kadar her şey kontrol altına alınmalıdır.

Hipertansiyon ilaçları nelerdir?

Hipertansiyon tedavisinde ilaç kullanımı çoğu zaman yarar sağlamaktadır. Kan basıncı normal seviyelere indirilmeye çalışılır. İlaçların doktor kontrolünde ve düzenli alınması gerekmektedir.

Hipertansiyon tedavisi ne kadar sürer?

Hipertansiyon yaşam boyu süren bir hastalıktır. Eğer organlarda bir rahatsızlık yoksa ilaç tedavisi ile çare aranır. Kullanılan ilaçlarda bağımlılık söz konusu değildir.

Hipertansiyon kimlerde görülür?

Kan basıncını dengeleyen metabolizmanın bozulması demek hipertansiyon hastası olmak demektir. İleri yaşta olmak, sigara ve alkol kullanmak, uygunsuz beslenmek gibi alışkanlıkları olan kişilerde sık görülür.

Hipertansiyonda beslenme nasıl olmalıdır?

Beslenmede son derece dikkat edilmesi gereklidir. Hipertansiyonlu kişiler diyetlerinde mutlaka tuzdan uzak kalmalıdır. Yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Sporu hayatlarının merkezine yerleştirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kontrol edilmeyen hipertansiyon durumunda olabilecekler

Eğer hipertansiyon kontrol edilmezse kalp krizi, inme, kalp yetmezliği, hafıza sorunları, böbrek hastalıkları yaşanır.

Hipertansiyon tehlikeli midir?

Hipertansiyonu olan bir hasta kalp damar hastalıkları riski de doğar. Böbrek yetmezliği kronik hale gelmeden tedavi yoluna gidilmelidir.

Hipertansiyonun vücuda zararları

Hipertansiyonun vücut içerisinde zararı son derece büyüktür. Hastalık sinsi geliştiğinden aniden hızlanarak kişide kalıcı zararlar doğurur.