Kültür Sanat Hisar Okulları B-Yüzü Orkestrası San Remo birincisi

Hisar Okulları B-Yüzü Orkestrası San Remo birincisi

24.04.2015 - 16:37 | Son Güncellenme:

Hisar Okulları orkestrası B-Yüzü, 15-18 Nisan’da İtalya, San Remo'da düzenlenen GEF School Festival of Music finallerinde birinci oldu.

Hisar Okulları B-Yüzü Orkestrası San Remo birincisi

Hisar Okulları orkestrası B-Yüzü, 15-18 Nisan’da İtalya, San Remo'da düzenlenen GEF School Festival of Music finallerinde birinci oldu. 22 öğrenciden oluşan B-yüzü orkestrası bu festivale daha önce iki kez daha katılmış, 2013 yılında yine birinci olmuştu.

Haberin Devamı

15-18 Nisan tarihleri arasında İtalya'da düzenlenen 17. Sanremo GEF School Festival of Music'de orkestra ve cover dallarında finale katılmaya hak kazanan Hisar Okulları, müzik okulu olmayanlar kategorisinde birinci oldu.

Dünyanın her yanından okulların katıldığı bu festivalde finale davet edilen 10 okul, 27 parçayla yarıştı ve Hisar Okulları B-Yüzü orkestrası yarışmadaki performansı ile birincilik ödülü olan Kristal Yunus’a hak kazandı.

B-Yüzü bu yılki yarışmada Toto'dan bir rock klasiği olan "Hold the Line" ve Ferzan Özpetek'in Karşı Pencere filminden "Gocce di Memoria" adlı şarkıları seslendirdi.

San Remo jürisinin karşısında İtalyanca bir parça seslendirmeyi tercih eden B-Yüzü, ödülü aldıktan sonra "Hold the Line" adlı parçayı bir kez daha seslendirdi.

Haberin Devamı

Hisar Okulları bünyesinde 2002 yılında kurulan pop rock orkestrası B-Yüzü, o günden bu yana her katıldığı yarışmadan başarılarla dönmeye devam ediyor. 2013 yılında 15. GEF School Festival of Music birinciliği, KASDAV yarışması en iyi yorum birinciliği, en iyi kız solist birinciliği, en iyi orkestra birinciliği, beste ikinciliği, İzmir Amerikan Koleji Liselerarası Müzik Yarışması en iyi yorum ve en iyi erkek solist birincilikleri B-Yüzü'nün bugüne kadar aldığı ödüllerden bazıları.