Ege Hızır gibi yetişiyorlar

Hızır gibi yetişiyorlar

12.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in oluşturduğu ‘Toptan Çözüm Ekipleri’ ihtiyaçların yüzde 65’ini tamamladı. Ekipler, mahallelerde yol, temizlik ve çevre düzenleme işlerini yapıyor, halkı temiz içme suyuna kavuşturuyor

Hızır gibi yetişiyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyulan tüm fiziki düzenleme ve altyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlamak için oluşturduğu ‘Toptan Çözüm Ekipleri’, geçen yıl sonundan itibaren 386 mahalledeki ihtiyaçların yüzde 65’ini tamamladı.
5 bin 507 adrese gidildi

Haberin Devamı


İZBETON, İZSU, ESHOT, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Trafik Denetleme Şubesi elemanlarından oluşturulan Toptan Çözüm Ekipleri, Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı, Balçova, Buca, Bornova, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe ve Konak ilçelerindeki 386 mahallede sathi kaplama, asfalt serimi, sokak parke tamiri, park düzenlemeleri, oyun grupları, okul önüne bariyer, yükseltilmiş yaya geçidi, cami temizliği, branşman ve şebeke yenileme, yağmur suyu hatlarını yenileme ve kanalizasyon çalışmaları yapıyor.

Ekipler geçen yıl sonundan itibaren; 186 bin 286 ton asfalt (serim, tranşe, yama) imalatı yaptı. Parke ve bordür tamirat işlerinde adrese dayalı talepleri karşılamak için 11 ilçede 5 bin 507 adrese gidildi.

Haberin Devamı

Yağmur hatları yenilendi

55 adet cami temizliği, 1 adet kız Kuran kursu ve 1 adet Cemevi Kültür Merkezi’nin genel temizliği, 21 adet caminin de çevre düzenlemesi ve tadilat işleri yapıldı. Park imalatı, kauçuk zemin kaplama tretuvar, kaldırım ve yol imalatları gerçekleştirildi. Toplam 2 bin 721 metre yağmur suyu hatları yenileme işi ve 752 metraj atıksu yenileme işi, 2 ilçede 23 bin metre branşman yenileme, 19 bin metre şebeke yenilendi. 11 ilçeden gelen 164 otobüs ek seferi, durak yenileme, durak bakımı, sefer sayısı sıklaştırılması, güzergâh değişikliği ve sefer saatleri değişikliği gibi talepler de karşılandı.