Siyaset Hodri meydan referanduma götürelim

Hodri meydan referanduma götürelim

13.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi halinde Türkiye’nin sosyal dokusunun bozulacağını savunan Kılıçdaroğlu, “İlla biz yapacağız diyorsan, düne kadar hep milli irade diyordun. O zaman gel referandum yapalım, şu millete soralım” dedi

Hodri meydan referanduma  götürelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık tartışmasında “referanduma gidilmesi” önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın “CHP 2013’te DEAŞ’a ve PKK’ya karşı operasyon için karar alınırken neden hayır oyu verdi onun hesabını versin” sözlerine tepki göstererek, “Biz Suriye’ye savaş açma kararına ‘hayır’ demişiz. İçinde bir tek kelime ne PKK ne IŞİD var” dedi. Kılıçdaroğlu, yakasında Srebrenitsa’dan gönderilen soykırım sembolü çiçekle yaptığı grup konuşmasında özetle şunları söyledi:
MİLLETE SORALIM: Suriyelileri vatandaşlığa alıyoruz. 6 milyon işsiz var, 17 milyon fakirimiz var. Suriyelilere karşı değilim, misafirimiz. Onlara niye vatandaşlık veriyoruz? Bu açıklamayla Avrupa derin bir nefes aldı. Bunları alırsanız Türkiye’nin sosyal dokusu bozulacak, Türkiye’nin genleriyle oynanıyor. Güvenlik riski var, kimin terörist olduğunu kimin masum olduğunu kimse bilmiyor. Böyle bir açıklama yapmak için aklını peynir ekmekle yemek gerekiyor. Büyük kentlerde gettolar oluşacak, yeni gerilimlere yol açacak. ‘Başkanlığı getireceğiz bunlar da oy verecekler’ arayışı içindeysen Türkiye’ye ihanettir. Suriye’deki savaşın bir an önce sona ermesi lazım. Bittikten sonra Suriye’nin yeniden onarılması var. TOKİ konutları diyorsun, Suriye’de yanan yıkılan evler var, onları yapalım. Sonra Suriyeli kardeşlerimiz kendi iradeleriyle dönerler zaten. İlla vatandaş yapacağız diyorsan, düne kadar hep milli irade diyordun. O zaman gel kardeşim referandum yapalım, şu millete soralım. Var mısın? Hodri meydan...
HATAY’DA TEDAVİ GÖRDÜ: Bayram öncesi Binali Bey’e 11 soru sordum. AKP ile IŞİD arasında ideolojik akrabalık vardır. İşkembeden atmıyoruz. IŞİD, eğitim, transfer ve lojistik destek açısından Türkiye’yi seçmiştir. Türkiye, IŞİD için cihada açılan kapı olarak tanımlanmaktadır. Dünyadaki bütün raporlarda var. IŞİD terör örgütü ama yıllık 500 milyon dolar petrol gelirini Türkiye üzerinden sağlıyor AKP kol kanat geriyor. Musul Konsolosluğu’nun basılması talimatını veren kişi, 16 Haziran 2014’te Hatay’da tedavi gördü. Türkiye IŞİD’inin yapılanmasında Ebu Hanzala kod adıyla tanınan birisi var, evleri basıldı, IŞİD bayrakları, askeri elbiseler, bombalar çıktı, tamamı serbest bırakıldı. Emniyetin istihbarat raporunda bakın ne diyor: Türkiye’de IŞİD’in ve selefilerin 20 bin kişiyi bulan tabanı var. 2 bin 750 Türk geliyor, gidiyor. Türkiye IŞİD’i hakkında hangi savcı iddianame hazırladı? Hangi Bakanlar Kurulu karar aldı?
YALAN İDDİASI: Binali Bey, ‘Ben tek cevap veriyorum. 2013’te DEAŞ ve PKK’ya karşı karar alınırken CHP neden hayır oyu kullandı’ dedi. Ağabeyinin yalan ustası olduğunu biliyorduk da senin için ayıp ya. Senin diploman var, onun diplomasının da ne olduğunu kimse bilmiyor. 2013’teki karar nedir? 1047/3.10.2013 tarihli karar. Suriye’ye savaş açma kararı, biz de ‘hayır’ demişiz. İçinde tek kelime ne PKK ne IŞİD var. Suriye’ye gidecekler savaş açacaklar, biz de karşı çıkıyoruz. Bugün getirsen bugün de karşı çıkacağım. Yalan at da bu kadar da kuyruklusu olmaz. Koskoca başbakansın, koltuğun ağırlığının nasıl farkında değilsin? Nasıl bu kadar ucuz ve rahat yalan söyleyebiliyorsun?
YOL OLMASI KÖTÜ: Yargının siyasallaşması en büyük tehlikedir. Yargıtay ve Danıştay’ın üyeleri görevden alınıyor. Bir alt hukuk normuyla üst hukuk normunu değiştiriyorsunuz. Yargıyı yürütme organının emrine almak istiyorlar. Bu felakettir. Yasanın yok hükmünde sayılması için Anayasa Mahkemesi’ne yasa Resmi Gazete’de yayımlanmadan önce başvurduk, iki üye hariç ‘bakamayız’ dedi... Yarın dönem değişir, ‘Anayasa Mahkemesi üyelerini de görevden alıyorum’ der. Bir şeyin yol olması kötüdür. Saraydan hâkimleri davet ediyorlar, bazen gece sabaha karşı 3’te, bazen 1’de, bazen 11’de. Hakimlere şunu söylüyorum. Bir diktatör bozuntusunun tutsağı olursanız tarih sizi affetmez. Bu iş çay toplama işine benzemez. Türkiye’de demokrasiyi kolay kazanmadık, bu kadar kolay kaybedemeyiz. Kanuna karşı hile yapılmak isteniyor. Hiçbir hukuk adamı, kanuna karşı hileye göz yumamaz..
BİR DAHA DEMEYECEĞİM: 7 Haziran’dan bu yana Kıbrıs çıkarmasından çok daha fazla şehit verdik. Bu işin sorumlusu kim Binali Bey? Benim soracağım soruyu; okuması yazması olmayan 4 yaşındaki çocuk biliyor. Sen İTÜ’yü bitirmişsin, kayığın yokken gemilerin var şimdi. Herhalde cevabını verirsin. Bak bakalım ‘terör örgütlerine dokunmayın’ diye talimatı veren kim? Bunun hesabını soracak mısın, sormayacak mısın? Eğer sorarsan söz veriyorum sana bir daha düşük profilli başbakan demeyeceğim.