Siyaset Hollanda Dostluk Grubu'nun AK Partili üyeleri istifa etti

Hollanda Dostluk Grubu'nun AK Partili üyeleri istifa etti

15.03.2017 - 16:26 | Son Güncellenme:

Hollanda Dostluk Grubu'nun Ak Partili üyeleri istifa etti. Kararı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş duyurdu.

Hollanda Dostluk Grubunun AK Partili üyeleri istifa etti

TBMM'de 22. Dönem'den bu yana, her dönem kurulan Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun AK Partili üyeleri istifa etti.AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye ile Hollanda arasında ortaya çıkan diplomatik kriz sonrasında, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı "İstenmeyen kişi" ilan ederek, sınır dışı etmesi, konsolosun gözaltına alınması ve Hollanda'nın Türk siyasetçilerine yaptığı diplomatik nezaketsizlik ve çirkinlik sonucunda, AK Parti'li üyelerin Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa ettiğini bildirdi.
Mustafa Elitaş, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkiler düzelinceye ve Türkiye'ye karşı yapılan bu çirkin tavrın giderilmesi için yapılması gereken bütün işlemler ve özellikle de özür gerçekleşene kadar, AK Parti'li üyelerin Dostluk Grubu'nda bulunmayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

BAŞKAN LAĞVEDİLECEK DEMİŞTİ

Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Bakanlar Kurulu'nun, dostluk grubunun lağvedilmesi kararına ilişkin soruları yanıtladı. AK Parti Grubu'nun alacağı karar doğrultusunda gereceğini yapacaklarını belirten Soysal, bu hafta içinde Yönetim Kurulu'nun istifa edip, dostluk grubunu lağvedeceklerini ifade etmişti.

MHP'LİLER DE İSTİFA ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi MHP milletvekilleri bu görevlerinden istifa etmişlerdir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, “Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi MHP milletvekilleri bu görevlerinden istifa etmişlerdir” paylaşımında bulundu.

Yazarlar