DünyaHollande cepheden ilan etti: Baharda geri alınacak!

Hollande cepheden ilan etti: Baharda geri alınacak!

03.01.2017 - 10:35 | Son Güncellenme:

Musul çevresinde dürbünle IŞİD mevzilerini izleyen Fransa Cumhurbaşkanı, Irak'ın en büyük ikinci kentinin kısa sürede kurtarılacağını ilan etti. Hollande, 2014 yazından bu yana Irak'ı ziyaret eden en üst düzey isim.

Hollande cepheden ilan etti: Baharda geri alınacak

Irak'ı kritik bir ziyaret yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkent Bağdat'taki temaslarından sonra Musul çevresindeki cepheye gitti.

Haberin Devamı

Koalisyonun hava saldırılarının başlamasından bu yana Irak'a gelen en üst düzey isim olan Hollande, başkentte yaptığı açıklamada Musul'un IŞİD'den baharda geri alınacağını söyledi.

Ülkenin en büyük ikinci kentinin kurtarılmasının kısa süreceğinin altını çizen Fransa Cumhurbaşkanı, Irak'ın güvenliğini sağlamanın Avrupa'nın güvenliğini sağlamak anlamına geldiğini vurguladı: "Burada, Irak'ta teröre karşı önlem almak kendi topraklarımızdaki terör saldırılarını engelliyor."

Hollande'ın Bağdat ziyareti sırasında IŞİD bombalı saldırılar düzenledi. En az 60 kişinin öldüğü farklı saldırıları terör örgütü üstlendi.

Irak'taki Kürt yönetimini de ziyaret eden Hollande, Erbil'deki temaslarından sonra Musul çevresine geçti. Zertik Dağı'ndaki cephede dürbünle IŞİD mevzilerine bakan Fransa Cumhurbaşkanı, yaşadığı deneyimi ilginç bulduğunu söyledi. Hollande'a cephe ziyaretinde Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani de eşlik etti.

Haberin Devamı

ABD'den sonra ikinci ülke

IŞİD'e karşı koalisyonun ABD'den sonra en büyük üyesi olan Fransa'nın, halihazırda Irak ve Suriye'de 500 kadar askeri bulunuyor.

Fransa, geçen iki yıl içinde terör örgütü IŞİD'in birçok saldırısına hedef oldu ve onlarca vatandaşını teröre kurban verdi.

17 Ekim'de başlayan Musul operasyonuna, Irak ordu birlikleri, Peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçlerinin içinde olduğu 100 bini aşkın silahlı unsur katılıyor. ABD, Aralık ayı sonunda bölgedeki askeri varlığını 5 bin 500'e çıkardığını duyurmuştu.

Operasyonun ikinci aşaması geçen hafta başladı. Şimdiye kadar Musul kent merkezinin dörtte biri IŞİD'den alınabildi, Aralık ayı başından bu yana da kent tamamen kuşatılmış durumda.

KEŞFETYENİ
Nefesler kesildi! O Ses Türkiye 2025 şampiyonu belli oldu
Nefesler kesildi! O Ses Türkiye 2025 şampiyonu belli oldu

Cadde | 12.05.2025 - 00:54

Beyazıt Öztürk, Hadise, Gökhan Özoğuz ve Melike Şahin’in jüri koltuğunda oturduğu O Ses Türkiye’de büyük finali yapıldı.

Yazarlar