Geri Dön

Höşmerim tarifi

Peynir helvası olarak da bilinen höşmerim Balıkesir mutfağına has tatlılardan bir tanesi. Yapımı da oldukça kolay olan höşmerimi siz de deneyebilirsiniz.

Höşmerim tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo çiğ süt
1 çay kaşığı peynir mayası
1 bardak irmik
3,5 bardak şeker
1 yumurta sarısı

Höşmerim Nasıl Yapılır?

Tarifte hazır süt kullanılmayacak. Çiğ süte peynir mayasını ekleyip 5 dakika kadar bekletin.

Başka bir kapta karıştırdığınız irmik ve şekeri ekleyin.

Yumurta sarısını da ekledikten sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin. Dibinin tutmamasına dikkat edin.

Kaynamaya başlayınca 15 dakika daha pişirip altını kapatın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber