Android Huawei, dünyanın katlanabilir ilk akıllı telefonunu kısa süre sonra piyasaya sürecek

Huawei, dünyanın katlanabilir ilk akıllı telefonunu kısa süre sonra piyasaya sürecek

13.04.2018 - 10:52 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde P20 ve P20 Pro modelleri ile büyük bir yükselişi yakalayan Huawei, bu yükselişi yeni modellerinde de sürdürmek istiyor. Huawei ‘dünyada ilk katlanabilen telefon’ ile büyük bir çıkış yakalamak istediğini açıkladı. Üstelik Samsung ve Apple’dan önce bu telefonu piyasaya sürmek için çalışmalara başladı.

Huawei, dünyanın katlanabilir ilk akıllı telefonunu kısa süre sonra piyasaya sürecek

Huawei, geçtimiz günlerde Paris’te yapılan lansmanı ile P20 ve P20 Pro akıllı telefonlarını kullanıcılarıyla buluşturarak sektöre büyük bir ses getirmişti. Fakat şirket bu seriden sonra bu yükselişi, yeni jenerasyonda da sürdürmek istiyor. Yapılan açıklamalara göre Huawei katlanabilir akıllı telefon ile kullanıcılara dünyada bir ilk yaşatmak istiyor.

Haberin Devamı

Daha önce Huawei dışında şu an katlanabilir telefonlar üzerinde çalışan markalar arasında Samsung, Lenova, ZTE, Apple ve LG gibi şirketlerde yer alıyor. Fakat ilk çıkışı Huawei yapmak istiyor. Bu noktada dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu “kasım” ayında lanse edileceği söylentiler arasında yer alıyor. Huawei özellikle Samsung’un katlanabilir telefon üzerinde çalıştığı Galaxy X’i geçmeyi hedefliyor.

İddialara göre Huawei bu çalışması için kendine seçtiği ortak ise LG firması olduğu söyleniyor. Huawei'nin LG'yi tercih etmesi, Samsung'un da aynı amacı hedeflemesinden kaynaklanıyor olabilir.

Bu rekabet doğrultusunda satın alınabilecek katlanabilir en gerçekçi akıllı telefon modelleri, 2018’in sonuna doğru satışa çıkması hedeflendiği açıklandı.