Ekonomi Hükümetten taşerona kadro sınavıyla ilgili önemli açıklama!

Hükümetten taşerona kadro sınavıyla ilgili önemli açıklama!

24.12.2017 - 17:02 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşerona kadro düzenlemesinde yer alan sınav şartı ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Hükümetten taşerona kadro sınavıyla ilgili önemli açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşerona kadro düzenlemesinde yer alan sınav şartı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bozdağ açıklamasında, "Taşeron meselesini bugünden geçerli olmak üzere tamamen ortadan kaldırdık, taşeron uygulamasına son verdik, 450 bin taşeronda çalışan işçi sürekli kadroya geçmiştir ayrıca belediyelerde ve Özel İdare'de çalışanlar da belediye ve özel idarenin kuracağı iktisadi teşekküller ve kendi bünyesindeki şirketler üzerinden çalıştırılacak ve orada da taşeron uygulaması bundan sonra olmayacaktır." dedi.

Sınav konusuna da değinen Bozdağ açıklamasının devamında şunları söyledi: "(Taşeron düzenlemesi) Sınav konuldu ama bu sınav bilmenizi isteriz ki eleme sınavı değildir, bu işin yapılması için sadece uygulanacak bir prosedürdür. Çalışan insanları sınav yoluyla elemek maksadıyla getirilmiş bir şey değildir ve bu sınav uygulanarak insanların elemesi yapılmayacak, sadece bu sınavla sürekli kadroya geçişinin temini yapılacaktır." dedi.